un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fumatul, mai important decat copiii

12 Jul 2009  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Eram azi în Liberty Center, mall-ul din Rahova, pentru încă o porţie de paste. În mijlocul food court-ului de acolo este şi o zonă pentru fumători, de fapt un fel de cafe-bar numit The Vesper, construit ca o mare cuşcă de sticlă din care fumul nu iese afară. Azi erau mai mulţi copii decât adulţi în această zonă de fumători.

Fumatori

Observaţi spre exemplificare fotografia de mai sus. Ignoraţi-i pe cei doi care se ling în planul apropiat şi veţi observa în stânga o familie îmbrăcată în roz. Erau acolo cu doi copii mici şi un cărucior cu rotile, nu ştiu dacă pentru unul din cei doi micuţi sau exista şi un al treilea bebeluş acolo. Binele copiilor nu conta, părinţii trebuiau să fumeze ţigară după ţigară şi să-i ţină şi pe ei în acel fum, ceea ce au făcut minim 30 de minute. La masa mai din dreapta se repeta situaţia cu doi copii un pic mai mari, vreo 8-10 ani, prezenţi acolo cu tatăl lor, care a fumat ţigară după ţigară tot timpul şederii. Măcar le-a luat suc de portocale copiilor. Îmi închipui că plămânii lor sunt destul de sensibili la această vârstă, sau măcar vor creşte şi ei fumători, luând exemplul părinţilor, iar aceştia vor da vina pe societate şi anturaj, e mai uşor decât să-ţi recunoşti propriile greşeli. Ţigara să fie aprinsă, căci sănătatea şi educaţia propriilor copii nu e la fel de importantă.

Ar trebui băgată o lege care să interzică accesul copiilor sub 14 ani în localurile de fumători, aşa cum şi vânzarea de ţigări e interzisă celor ce nu au 18 ani împliniți.

Fumat2

    3 comentarii

  1. Exista legea asta, dar proprietarii acestor baruri ignora fara remuscari. au la intrare un cerc cu un 18 in el pe care nimeni nu il baga in seama..

      (Citează)

  2. De fapt cum e legea facuta? Nu ai voie sa intri in loc de fumatori daca nu ai 18 ani? E interzisa vanzarea catre minori, dar daca acestia au deja tigari nu le este interzis sa le fumeze? Ai voie sa o faci dar n-ai voie sa le cumperi? Normal ar fi sa nu-i lase nici in localuri, ca doar fumatul pasiv e nociv, iar din moment ce vanzarea e interzisa n-ar trebui sa ii lase sa respire fumul sau sa ia tigari de la altcineva.

      (Citează)

  3. Cand va veti hotari sa reuntati la “placerea” de a fuma,va asteapta o echipa de sprijin aici :
    http://www.stopfumatul.ro/forum/index.php

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus