un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fotbalul modern

24 Jul 2009  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Toate ştirile despre meciurile Steaua – Ujpest au spus că suporterii maghiari au distrus trenul, au aruncat cu sticle în oamenii din gările unde acesta oprea, că la stadion s-au bătut cu jandarmii şi cu stelistii, un suporter a intrat pe teren, cluburile au fost amendate de UEFA, poate vor fi descalificate. Ah, apropo, Steaua a bătut cu 2-0.

La retur, acelaşi lucru. Cum s-au dus suporterii noştri acolo, cum hotelul a fost evacuat şi căutat de bombe, în tribune s-au dat cu rachete şi s-a lăsat cu bătaie, la întoarcere un şofer de autocar a adormit la volan şi a lovit o maşină a poliţiei maghiare, suporterii întorcându-se cum au putut în ţară. Iar meciul a fost 1-2.

Cam asta e proporţia de ştiri în fotbalul modern sau poate doar în conceptul românesc de televiziune. Scorul l-am reţinut pt că am văzut meciul, nu pentru că l-aş fi aflat de la ştiri. Reportaje au fost mai mult despre bătăile din tribune şi despre căutarea bombei, spectacolul sportiv în sine fiind pe ultimul loc. Pe urmă ne uităm la americani că se duc la stadion cu toată familia, că stau cuminţi pe scaune şi mănâncă alune şi beau bere, iar la noi stadioanele sunt pline de huligani care abia aşteaptă să se ia la bătaie. Când astea sunt ştirile şi în această lumină sunt prezentate meciurile, e şi normal. Un om normal, deşi tocmai acesta ar fi dispus să cheltuie bani la stadion sau într-un magazin al clubului, e ţinut departe de stadion din cauza televiziunilor ce caută spectacolul din tribune, nu cel de pe teren, şi al autorităţilor care nu iau măsuri de calmare şi interzicere a accesului indivizilor care vin cu gânduri violente. Culmea, chiar cluburile iau amendă după amendă şi mai şi refac scaunele din tribune după fiecare meci, dar nu dau semn că le-ar supăra asta.

    4 comentarii

  1. Stii, exact acelasi lucru l-a remarcat un coleg… Cauta vineri dimineata pe toate site-urile sportive rezultatul meciului. Crezi ca l-a gasit? :))

      (Citează)

  2. nu-ti convine stai acasa,e fotbal,normal ca mai iese si cu bataie in anumite momente.ceea ce vezi tu in alte tari cu familii etc.e marketing ,numa pt bani

      (Citează)

  3. fcp, la rugby, basket, polo, tenis, etc. nu iese cu bataie [sau daca da, mult prea rar cat sa conteze] . inteleg o incaierare daca e vreun meci pe viata si pe moarte. dar aici.. era un meci contra o echipa anonima din ungaria, care probabil isi adunasera jucatorii de la macelarie, sau vreo scoala, sau carciuma, etc.

      (Citează)

  4. fcp, e normal sa iasa cu bataie????? Ce sa zic…..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus