un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Finalul concursului de fotografie Mediu Curat

24 Jul 2009  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

S-a încheiat concursul de fotografie organizat pe site-ul mediu-curat.ro, unde am participat şi eu cu plăcere deoarece înscrierea presupunea înaintarea unei fotografii cu un loc frumos din oraşul tău. Pot spune chiar că a fost un concurs pe placul meu, adică nu se cereau nici mii de linkuri către ei, nici să menţionezi cuvinte anume, iar fotografia putea fi pusă pe blog, pe Flickr sau oriunde ai posibilitatea.

Câştigătoare a fost Ioana Negoita, 22 de ani, din Timişoara, cu fotografia Toamna pe râul Bega. Mie personal nu prea îmi plac concursurile foto ce acceptă şi HDR-uri, dar în acest caz imaginea e reuşită iar combinarea mai multor fotografii nu a fost una evidentă sau stridentă ca în alte cazuri. Fotografia în original poate fi văzută pe Flickr: Autumn on a river – HDR. Meritul şi mai mare al concursului este că s-au adunat o mulţime de fotografii, multe din ele foarte frumoase, făcute prin România. Le puteţi vedea pe site-ul mediu-curat.ro

Eu participasem cu o imagine a Ateneului, cea de mai jos.

Colorful Atheneum

    4 comentarii

  1. De curiozitate, ai aruncat o privire la cei din juriul acestui concurs? M-am uitat si eu acum cateva momente si am inteles de ce a castigat persoana respectiva. In cateva cuvinte, niciun fotograf profesionist.

    Ideea a fost foarte misto!

    Opinie personala: Pozele/fotografiile HDR nu au ce cauta intr-un astfel de concursuri decat daca se mentioneaza ca pot sa concureze si poze prelucrate.

    HDR nu e ceva natural fiind o poza/fotografie compusa din 2 sau mai multe imagini cu expuneri diferite ale aceluiasi cadru (pentru necunoscatori).

      (Citează)

  2. De obicei la orice concurs ma uit cine e in juriu. Referitor la acesta, nu am nici o plangere. Nu cred ca exista un certificat care te face “fotograf profesionist” si doar pentru ca nu iti castigi existenta din fotografie, nu inseamna ca nu poti judeca bine un astfel de concurs. In Romania concursurile online inca merg pe ideea “juriu format din oameni populari, nu specialisti”, dar asta e situatia. Poate ar trebui mai multa transparenta, o explicatie a voturilor, un clasament mai exact, etc.

    Din motivul zis de tine nu aprob nici eu prezenta fotografiilor HDR la concurs. Ar trebui facuta categorie speciala pentru HDR, ala chiar ar fi un concurs misto pentru ca mi se pare o forma de arta. Participarea combinata e un pic aiurea.

      (Citează)

  3. O sa jurizez si eu la patinaj artistic in conditiile in care nu stiu ce-i ala…dar asa e frumos. Suntem populari, hai sa jurizam.

      (Citează)

  4. Poate niste fotografi cunoscuti n-ar fi vrut sa jurizeze, fiind ocupati cu altceva. Trebuie sa incepi de undeva. Pana la urma acestea au fost conditiile concursului iar cei ce au participat le-au acceptat. Nu cred ca Emil Gradinescu a jucat fotbal profesionist, sau cei cu Turul Frantei nu cred ca au facut si ei un tur in tinerete.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus