un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Despre cancerul de la solar

29 Jul 2009  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

A fost ştire mare la jurnalul ProTV-ului, e şi pe Hotnews: Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut un studiu din care reiese că cei (de fapt “cele”) ce merg la solar pentru a se bronza rapid au şanse mult mai mari să plece de acolo şi cu un cancer de piele. Mie mi se pare la mintea cocoşului că atunci când te bagi într-un fel de sicriu pentru a te prăji în 20 de minute cât în 3 zile de stat la soare, nu poate fi prea sănătos. Studiul OMS-ului nu vine decât ca să confirme o chestie foarte îngrijorătoare: că pițipoancele sunt pe cale de dispariţie. Ori ele, ori stocurile de cremă bronzantă, pentru că la solar nu mai se duce nimeni.

Articolul spune “Solarul este cancerigen. Avertismentul vine de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a anunţat că şedinţele la solar sunt la fel de periculoase precum ţigările, arsenicul şi azbestul“. Ce comparaţie. Îmi şi închipui o traducătoare a comunicatului gândindu-se după ce vede primul cuvânt “păi eu fumez şi nu am nimic, deci nu e aşa periculos”, apoi “arsenic? ăsta parcă era ceva nasol prin filmele cu Hercule Poirot” şi despre azbest probabil s-a întrebat ce naiba e aia  şi s-a hlizit pentru că pare a fi “ass best”. Prin tranzitivitate însă, rezultă că ţigările sunt la fel de rele ca arsenicul şi azbestul. Cum în lume există mult mai mulţi fumători decât oameni ce merg la solar, iar fumatul e că arsenicul de toxic, înseamnă că e o problemă şi mai mare.

Serios însă, nu mai mergeți la solar! Nu merită riscul.

    2 comentarii

  1. Ai fost vreodată la solar?

    În scopuri terapeutice solarul știu că se folosește pentru fixarea vitaminei D.
    În scopuri pur estetice, bronzul la solar este mult mai ușor de controlat. Te duci când vrei, stai exact cât ai nevoie, tu faci programul.
    La mare te duci, stai o singură zi și garantat dacă nu te-ai protejat și ai stat doar puțin peste timpul normal te-ai ars și te ustură pielea de mori. La solar așa ceva nu se întâmplă.
    Solarul nu este mai dăunător în 10 minute decât expusul la soare 5 ore.

    Cred că merită să mergi să încerci DOAR o singură dată o ședință de 5 minute. Deci apoi dacă faci cancer sau nu…

      (Citează)

  2. Decizi apoi dacă faci cancer sau nu…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus