un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cat a pierdut Basescu

30 Jul 2009  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Ştie cineva câţi bugetari şi funcţionari ai statului sunt în România? Pentru că încerc să calculez câte voturi a pierdut Băsescu într-o singură seară, după ce a declarat că 20% din ei ar trebui concediaţi pentru a reduce cheltuielile statului.

    10 comentarii

  1. Vreo 30 si ceva la suta din populatia angajata lucreaza la buget.

      (Citează)

  2. 1.5 mil

      (Citează)

  3. Stai calm… cred ca au mai inceput sa vada oamenii “prin” declaratiile lui Base. Nu stiu cati il iau in serios.

    Eu cel putin nu prea pot sa-l iau in serios. De ce? Il chema pe Boc si ai lui la Cotroceni si le zicea , afara cu 20%. Sau isi trimitea consilierii. Pentru ca nu prin mass media se transmit mesaje importante ( si destul de grave ). Mai ales ca mesajul era transmis autoritatilor. Nu era o simpla informare a populatie ca vor disponobilizati 20%

    Opinia mea despre “cererea” lui base: paine si circ. Dar din ce in ce mai putina paine.

      (Citează)

  4. Din pacate “Base” nu are dreptul sa faca ce ai zis tu mai sus Bogdan. Daca eram republica prezidentiala, da… dar asa se aplica principiul separarii puterilor in stat. El prin declaratia asta si-a facut public punctul de vedere, nu conteaza care au fost motivele pentru care a facut asta. Dar sincer cand FMI spune, “REDUCETI CHELTUIELILE BUGETARE” nu trebuia sa ajunga presedintele sa faca asemenea declaratii. Problema ar fi trebuit rezolvata de luni bune. Acum e oricum prea tarziu.

      (Citează)

  5. sau invers, cati a castigat!
    n`ai idee cati viseaza zborul capusarilor din sistem. problema este ca daca acest 20% se va aplica vreodata[iti zic eu: NU], nu vor zbura cei care freaca menta, ci cei care n-au pe nimeni care sa-i apere.

    ideea in sine, desi pare fascista, e foarte populista la ora actuala. orice angajat la stat stie cel putin 3 care nu merita pozitia pe care o detin. numeste-o romanism, invidie, rautate, dar basescu este si de data asta informat corect.

      (Citează)

  6. Base incalca de mult separatia puterilor in stat. Chiar si prezenta la sedintele guvernului. Iar, dupa umila mea parere, prin faptul ca iese la TV si le zice guvernantilor sa faca aia si aia, iar incala aceasta separatie… in loc sa-l ia pe Boc la o mica sedinta particulara…

      (Citează)

  7. Fratilor, atunci votati-l pe Geoana, Maria Sa o sa se comporte exemplar, exact asa cum o sa-i dicteze Vantu si Patriciu!

    Si inca ceva!Cand o sa merg la vreo institutie a statului si o sa fiu intampinat cu RESPECT, poate atunci o sa-mi fie mila de oamenii direct afectati de astfel de decizii prezidentiale!
    Pana atunci imi pare rau ca nu da afara 30%! Multi is pusi acolo pentru ca-s incompetenti, pentru ca nu gandesc, nu pentru ca nu vor, ci nu pot. Este o strategie sa pui prosti in functii de conducere, ala sa fie constient ca nu are ce cauta acolo, si sa pupe toata viata mana aceluia care l-a ridicat in functie. Cand cel Mare vrea ceva, prostul executa fara sa clipeasca sau sa gandeasca.
    Asa e si cu functionarii, multi is prosti, analfabeti, unii nici cu 12 clase, si au tupeul de fiecare data sa te trateze cu dispret.
    Asta se intampla pentru ca le permitem!
    Pentru ca nu denuntam, reclamam sau ciripim ceea ce ni se intampla!

    Basescu o fi rau, dar sincer, pe cine sa votezi din cloaca de nebuni care participa la cursa prezidentiala?
    Geoana? :))))))))
    Crin Antonescu?? care stie sa scoata ochii, dar nu a zis nimic din ceea ce o sa faca!!

    In fine!Va uitati prea mult la mircea badea sau la ciutacu!

      (Citează)

  8. @vasiauvi, n-ai inteles nimic. Nu se vor da oameni afara de acolo unde trebuie ( din ministere si agentii stufoase ) ci din administratii financiare si alte institutii in care oricum stai la coada.

    Iar votarea celui mai putin rau ( desii e foarte discutabil care e cel mai mic rau ) ne-a adus aici. S-a votat cu Constantinescu ca sa nu se mai voteze cu Iliescu, apoi au votat cu Iliescu ca sa nu fie ales presedinte Vadim, apoi au ales cu Base ca sa nu iasa Nastase.

    Mai simplu…. decat sa votezi cu unul rau, mai bine nu te duci la vot…

      (Citează)

  9. Vasiuvi, de acord cu datul afara, dar trebuie facut dupa investitii in baze de date, interoperabilitate, comunicatii, calculatoare. La noi inca stai pt orice act amarat la vreo 5 ghisee diferite, apoi se mira lumea ca e birocratie mare si ca sunt multi functionari.

    Dar referitor la Basescu, nu-l cred nici sincer, nici bine intentionat vizavi de poporul roman. Vrea sa-si mentina postul si sa aiba putere. Nu cred nici ca Geoana o sa se comporte exemplar, sau oricare altul. Toti sunt la fel de rai, toti au partidul si interesele sale in spate, toti vor putere. Oprescu, desi independent, nu a facut nimic pt oras.

    Dar acum ma refeream strict la faptul ca Basescu a facut o gafa mare. Are obiceiul, ca si la aia cu tiganca imputita si altele asemenea. Toti vor sa reduca aparatul de stat, dar nu te lauzi cu asta, ca politica e pe voturi. Ce, nu stiau ca nu vor putea mari salariile profesorilor in noiembrie? Dar PD-L-ul tot a zis ca le va mari, doar ca sa le castige votul in fata PNL-ului ce se opunea.

      (Citează)

  10. Bogdan, ai dreptate in mare masura!
    Dar de inteles am inteles tot! Era prea tarziu si am scris in graba si nu m-am facut inteles!

    Radu, si tu ai dreptate!

    Dar is foarte multi incopetenti, si am avut multe ciocniri cu functionarii statului si cu oameni care lucreaza la stat. Nu numai in administratii financiare, ci si la inspectorate, primarii, politie.
    Prietena mea cand a vrut sa se inscrie pentru somaj si a mers cu diplomele la ocuparea fortei de munca, i-a ras ala in fata si i-a aruncat diplomele pe masa.
    Am un coleg care a venit dupa 10 ani de munca din Canada (el fiind nascut in Rep.Moldova si avand cetatenie canadiana) si mi-a povestit cum s-a lovit de birocratia romaneasca.
    Si multe altele, si poate de aceea sunt nervos pe bugetari.Ei cred ca au posturile asigurate pe viata.
    La inspectoratul din Sibiu este o coruptie de neimaginat, si nimeni nu face nimic.

    Pentru toate astea toti parlamentarii sunt de vina, de la Basescu pana la cel mai mic parlamentar.
    Nu exista nici unul capabil sa conduca Romania dintre cei angrenati in cursa prezidentiala.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus