un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Ingeri si demoni

24 May 2009  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Un film reuşit. Are un scenariu interesant, cu biserici secrete, puzzle-uri şi secte uitate, are ceva umor şi totul se întâmplă în Roma. Mi-am adus aminte ce frumos este oraşul şi câte sunt de văzut prin el. Păcat că, din câte am înţeles, toate scenele din catedrala Sf. Petru au fost făcute pe calculator, pentru că Vaticanul nu le-a dat acordul să filmeze înăuntru. Tom Hanks încă nu arată prea bătrân, Ewan McGregor e bun pe post de popă și acțiunea e tocmai bună pentru popcorn.

Cei care au citit şi cartea vor descoperi că finalul e un pic modificat. Filmul nu reuşeşte să explice prea bine de ce se omorau între ei preoţii, iar unele scene, precum cea cu elicopterul, mi s-au părut mai spectaculoase în carte decât în film. Şi tot spre deosebire de carte, filmul nu reuşeşte să aibă un personaj negativ convingător, tot din cauza simplificării intrigii.

    5 comentarii

  1. Nu au avut voie sa filmeze nicaieri in Vatican si nici in doua dintre biserici: Santa Maria del Popolo si Santa Maria della Vittoria. Toate au fost facute pe calculator din poze facute la fata locului de “asa-zisi” turisti. Pe mine singurele 2 momente care m-au impresionat a fost scena cu pornirea LHC-ului si procesul de separare a antimateriei, iar a doua a fost explozia din final.

      (Citează)

  2. era cat pe ce sa`l vad azi la multiplex, crezand ca ma bucur de ceva chestii noi montate, dar se refereau la 3d/4k, ce vizeaza doar anumite filme, iar digitalul se introduce[la noi] abia peste 1 luna in multiplex.
    cat despre ecranizari dan brown, stiu ca si codul m`a intristat, e ciuntit rau de tot. am citit si ingeri si demoni si banuiesc ca la fel de imperfect e adaptata.

      (Citează)

  3. mie mi s-a parut penibila faza din arhiva vaticanului, cand raman fara curent. pe ecranele acelor usi apare “warning”, se aprind lumini rosii si sunete de avertizare, dar nu mai era curent si pt aer sau o deschidere manuala / pe baterii a usii. adica am pretentia de la orice film sa fie macar cat de cat verosimil….

      (Citează)

  4. “Tom Hanks încă nu arată prea bătrân”: L-am vazut la Jay Leno si chiar mi se pare ca e foarte imbatranit. Probabil ca sau a fost fardat foarte bine pt. film sau l-au “photoshop-at” sau ambele…
    Si intr-adevar si pe mine m-a dezamagit saritura din elicopter dinainte de explozie, care a fost mult mai palpitanta in carte.

      (Citează)

  5. Cica LHC-ul poate produce a miliarda parte dintr-un gram de antimaterie intr-un an (sau produce un gram de antimaterie intr-un miliard de ani) asa ca scena aceea este foarte optimista.

    @koma: cartea nu e ciuntita, ci doar “adaptata” pentru film.

    @Pastia: in carte e bezna totala acolo, dar in film nu puteau sa-ti arate asta sau sa explice ca raman personajele fara aer, decat prin astfel de indicatii vizuale. In lipsa unui povestitor sau a gandurilor personajelor, care pot aparea intr-o carte dar nu si intr-un film, e cam singura metoda de a-ti arata ce se intampla, chiar daca pare neverosimil.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus