un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce nu are Jay Leno succes in Romania

1 May 2009  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Acum câteva zile Mircea Badea spunea în emisiunea sa că show-ul lui Jay Leno a fost oprit de la difuzare pe Antena 3 deoarece avea audiență foarte mică în România. L-am mai auzit de câteva ori pe Badea spunând că emisiunea lui Leno nu e cine ştie ce, pe un ton ce însemna de fapt “Jay Leno cu toţi scenariştii săi şi ditamai echipa în spate nu face audiență cât mine, care citesc nişte ştiri din ziare, fără scenariu, fără orchestră sau vedete invitate”. Comparaţia însă nu se poate face aşa.

Mă uitam rar la Jay Leno (era prea târziu), dar emisiunea mi-a plăcut întotdeauna. Şi el şi David Letterman şi mai ales Jon Stewart sunt foarte pricepuţi la ceea ce fac şi mereu râd când îi privesc. Atâta doar că ei fac aceste emisiuni la americani şi glumele sunt bazate pe politica lor, pe evenimentele lor sociale, pe vedetele lor şi pe scandalurile care au loc în SUA. Normal ca ratingurile în România erau destul de mici, când majoritatea telespectatorilor îmi închipui că nu ştiau multe despre Obama, Sarah Palin, John McCain, Elliot Spitzer, cu ce avion au zburat directorii companiilor auto, Fannie Mae, Freddie Mac şi ce alte scandaluri şi nume erau în actualitate la sfârşitul anului trecut, când l-am văzut ultima oară pe Leno. Eu, care mă consider destul de bine informat de ce mişcă pe acolo şi ştiam toate întâmplările şi declaraţiile şi motivele de scandal, bârfe sau “trivia”, nu puteam decât să îi aplaud pentru glumele excelente şi pentru misto-ul şi aluziile fine pe care le făceau uneori. Normal că Mircea Badea are audienţă mai mare când face acelaşi tip de glume şi comentarii, dar pe seama a ce se întâmplă în România, pe seama unor lucruri pe care le ştim cu toţii. Probabil că dacă ar fi la rândul lui difuzat în SUA, nu s-ar uita nici naiba, americanii n-au de ce să râdă pentru că mișto-ul despre lipsa autostrăzilor nu ţine la ei. N-ar înţelege nimic din glumele noastre fără să cunoască în prealabil situaţia ţării noastre şi ce mişcă în ea.

    3 comentarii

  1. pacat, pacat. noroc ca exista torente sa vedem si emisiunile pe care antena 3 nu o sa le mai difuzeze din cate se pare

      (Citează)

  2. sa`l compari pe badea cu leno e ca si cum ai compara logan cu corvette. alte piese, alt context. una din explicatii ar putea fi si raspunsul la intrebarea: de ce jay leno nu l`a mentionat inca pe badea in show`ul lui?

      (Citează)

  3. El se compara cu Leno, eu doar am comentat comparatia.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus