un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Antiteza in declaratii

9 May 2009  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

S-ar putea ca cei care au întocmit subiectele să fi făcut inversarea intenţionat, pentru că într-un text la prima vedere poţi să alegi textul aşa cum l-a scris autorul sau poţi să îl modifici pentru ca elevul, la prima vedere, să îşi exprime opinia faţă de textul acela“, a declarat Ecaterina Andronescu, Ministrul Educaţiei. Doar că:

– cei care au elaborat subiectul şi-au dat demisia, probabil de ruşine că le-a fost lene să verifice dacă au scris bine subiectul în foaie, dar au pretenţia ca elevii să o facă;
– ministerul a declarat că elevii nu vor fi depunctaţi, indiferent dacă au tratat subiectul după cum era scris în foaie sau după cum era în original;
– cei din minister au recunoscut că subiectul a fost întocmit după textul dintr-o carte publicată recent, ceea ce mă face să mă întreb dacă măcar mai citim versiunea adevărată a operei lui Caragiale;
– se va face şi o anchetă pentru a se descoperi exact ce s-a întâmplat.

Nu prea mai mare a fi o greşeală intenţionată, nu? Nu era mai simplu că ministerul să declare “da bă, am fost nişte tăntălăi, am greşit subiectul”, decât să se apere inutil şi ineficient?

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus