un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Aceleasi filme

28 Jan 2009  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Imaginea răului e un colonel revanşard, devenit apostol al ororii termonucleare, un poliţist dat afară şi transformat în terorist sau un asiatic hotărât să decimeze rasa albă din raţiuni ideologice. Imaginea binelui e un karatist care trece prin foc şi care adună câte ceva din Ivanhoe, Tarzan, James Bond, comisarul Moldovan, Thierry la Fronde şi Superman. Eroul nu cunoaşte oprelişti, nu admite împotriviri şi nu poate fi înfrânt. El eliberează ostatici şi recuperează avioane deturnate cu uşurinţa cu care un campion la gimnastică se leagă la şireturi.

Citatul e dintr-un articol scris foarte bine şi amuzând de către Radu Paraschivescu în EVZ. Se leagă de ceva ce am zis şi eu şi multă lume de atâtea ori, anume că televiziunile ne repetă aceleaşi filme până când am învăţat pe de rost toate replicile importante şi toată acţiunea, până la ultimul glonț tras și ultimul gât tăiat. M-am săturat de nu mai pot să aud că iar vom vedea Academia de Poliţie, Armă Mortală, Predator, Robocop, Greu de ucis, Karate Kid, Kickboxer, orice film cu Steven Seagal, Michael Dudikoff sau Jean-Claude van Damme. Şi practica se întinde şi la seriale, că altfel Familia Bundy n-ar fi pentru a vreo 8-a oară în reluare.

Articolul acuză ProTV şi Antena 1 de astfel de practici. Problema e că posturile sau serile în care nu se transmit aceleaşi filme rerererevăzute nu oferă decât alternative proaste. La ce să te uiţi? La un Test de fidelitate regizat, unde încep să-i “prindă” pe ăia din ce în ce mai dezbrăcaţi pentru un punct de audiență în plus? Iar apoi îi aduce la Din Dragoste şi Noră pentru mama. Ar trebui sa ia doi oameni de pe stradă și să-i ducă pe rând pe la toate emisiunile, de la cele în care încearcă să-i cupleze la cele în care încearcă să-i despartă apoi să îi împace și să-i căsătorească. După care să=i bage și pe la Schimb de mame și eventual o emisiune despre cum îi înmormântează la bătrânețe.

    5 comentarii

  1. cum era sa uiti de singur acasa ? nu stiu cum se poate uita lumea la “test de fidelitate”… sau de fapt cred ca stiu… ne complacem intr-un nivel scazut al pretentiilor audio-vizuale; pana si tradati in dragoste s-a terminat ca devenise mult prea exagerat si pe fata (sau nu s-a terminat?!)… ar trebui si astia cu cronica lor de carcotasi sa faca la fel ca nu prea mai au haz..dau in penibil

      (Citează)

  2. raspunsul e simplu. nu te uiti/te uiti pe canale straine/iesi afara/faci orice altceva. la mine merge de minune

      (Citează)

  3. Eu am o solutie prin care scap de rereluarile de la TV si pe care o aplic cu succes de vo’ 6-7 ani: ma uit foarte rar la TV. Si atunci cand ma uit, ma uit pe Discovery.

      (Citează)

  4. Singur acasa, apoi Eliberatorul sau cum se cheama filmul ala cu Mark Dacascos in care el e un asasin care plange, Abisul, Octombrie Rosu, filmele cu Stallone (cum de l-am uitat prima oara?), sunt o gramada care se tot repeta.

    Cred ca voi renunta la HBO, ca nu tin minte cand m-am uitat ultima oara la un film acolo, si voi baga in schimb pachetul extins cu toate Discovery-urile si ce mai include.

    Laur cred ca are dreptate, ne complacem noi la un nivel scazut. La straini sunt o gramada de seriale bune care se anuleaza cand audienta scade doar un pic. La noi sunt emisiuni atat de proaste incat chiar si cei care le fac nu se astepta la audienta mare si nici nu au motive sa lupte pentru ea.

      (Citează)

  5. Singur Acasa nu se poate compara cu toate filmele cu Mark Dacascos, Segall sau oribilul Don “The Dragon”! Con Air a fost de cele mai multe ori parca :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus