un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Parada de 1 Decembrie

1 Dec 2008  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Am fost astăzi la Arcul de Triumf pentru parada militară de ziua naţională. Ştiind din alţi ani că va fi înghesuiala mare, am plecat de acasă pe la 9 fără ceva, am coborât la Unirii pentru un hamburger şi o cafea caldă, am continuat călătoria cu metroul până la Aviatorilor şi de acolo pe jos până la Arc, unde am ajuns pe la 9:40. Lumea era deja în număr mare, dar am ajuns în faţă lângă un gard şi am văzut şi fotografiat tot ce era interesant.

IMG_9749

Parada începea la 11, dar pe la 10:30 a început parada limuzinelor ce aduceau demnitari şi ambasadori. Ultimul a sosit Băsescu şi m-a dezamăgit total. Dacă tot a avut ideea aia cam prostească de a sprijini produsele romaneşti (sunt de acord cu tot ce zice Zoso aici referitor la produsele românești; pur și simplu cele străine sunt de calitate mai bună, și gândiți-vă că până și americanii, care au industrie serioasă de mașini, electrocasnice, electronice sau haine, au probleme la acest capitol și sunt invadați de produse asiatice care îi depășesc la aproape toate capitolele) şi a merge cu Logan-ul, mă gândeam că aici ar fi momentul ideal să-şi facă apariţia într-o maşină românească. De ziua naţională a ţării, în mijlocul oamenilor, ar fi fost momentul ideal pentru a-şi cultiva această imagine. Dar a sosit într-un mare Mercedes clasa S, a salutat lumea de la microfon, a depus o coroană, iar după paradă a plecat la fel de repede precum a venit, fără nici măcar o baie de mulţime. Tot la capitolul WTF o nominalizez pe o fată ce a stat în fața mea, avea un Canon 400D, am ajutat-o să lege cureaua de el ca să îl țină la gât, apoi toată parada nu a făcut nici o poza cu el ci doar la sfârșit câteva fotografii cu un telefon mobil.

IMG_9799

Parada a început la 11 fix şi a fost ca în ceilalţi ani. Au trecut soldaţi din câteva regimente reprezentative, nişte Humvee-uri, nişte Vamtac-uri, TAB-uri, blindate antiaeriere, tancuri, lansatoare de rachete, plus defilări ale pompierilor, brigăzii antitero a SRI-ului (înarmaţi cu nişte MP5, unele cu amortizor), jandarmeriei călare, scafandri, ambulanţe, etc. Avioane şi elicoptere n-au mai fost deoarece era ceaţă şi nu cred că s-ar fi văzut pe cer. Pe total a fost mișto și merită văzută, că nu toată ziua ai această ocazie.

IMG_9726

După defilare a fost mai interesant, când toate blindatele au oprit pe Kiseleff şi lumea putea să se suie pe ele, prin ele, să întrebe militarii de una sau alta sau să vadă mai de aproape mitralierele şi tunurile. Pentru copilaşi era o adevărată plăcere şi multă lume îşi făcea fotografii cu soldaţii. M-am întâlnit cu Ela pe acolo şi după cum i-am promis, am pus deja toate fotografiile făcute de mine pe Flickr. Apoi când au pornit cu toţii motoarele a fost o poluare de nu se mai putea respira, şi în 3 minute au dispărut toţi. Mă întreb de unde au venit toate tancurile sau camioanele mari şi dacă le duc pe şenile până acasă sau le aşteaptă nişte trailere.

Sper sa văd cândva parada din Franța, de 14 iulie, sau poate cea din China.

    6 comentarii

  1. Am ajuns la 10:30 . Naiba a mai prins loc in fata. Noroc ca am avut camera de filmat la mine . Mana sus si ma uitam pe ecran . Am fost aproape de Muzeul Satului . Cica a fost cea mai mare parada de pana acum.

      (Citează)

  2. Mi s-a parut exact la fel ca acum doi ani, doar ca atunci nu au fost caii si parca nici cele doua camioane lansatoare de rachete anti-nava. Acum au lipsit avioanele.

      (Citează)

  3. Cine se trezeste de dimineataaa.. :)

    Partea mea preferata a fost tot cea cu blindatele de pe Kisselef,

    although cu atat timp petrecut printre copii era imposibil sa nu aud niste perle extraordinare si sa nu ma distrez grozav.

    Cum stateau ei pe umerii parintilor faceau rezumate la ce vedeau, gen:

    “Tati acum trece un camion cam ca al tau, doar ca verde..”

    (trecea un tanc)

    Multumesc pentru poze :)

      (Citează)

  4. FELICITARI ! Nici in presa nu am vazut asa poze reusite ca ale tale!
    Am fost si noi, dat vremea nu a tinut cu oamenii. Ma bucur ca au fost foarte, foarte multi tineri. As dori ca, dupa atatia ani de la revolutie, ziua nationala sa nu fie doar ziua armatei. Parada ar trebui sa aiba 2 acte: Primul- parada militara si al 2-lea parada civila (care alegorice, dansatori, muzica), ceva ca in SUA. N-ar fi cool?!
    Romania te iubim…oricum!

      (Citează)

  5. Multumesc. La asta ma gandeam si eu in postul pe care l-am scris acum doi ani, dupa o parada relativ identica… ar trebui sa se serbeze altfel ziua nationala, sa fie mai multa sarbatoare, interactivitate, aplauze, muzica, expozitii, festivalul berii, etc. E ok sa sarbatorim armata, dar sunt atatea alte lucruri care ar putea fi sarbatorite de ziua nationala.

    Cred ca are dreptate un prieten cand zicea ca mai bine puneam si ei ziua nationala in timpul verii. Ar fi fost mai multe de facut.

      (Citează)

  6. Dumitrescu Cristian

    21/08/2009 la 8:49 PM

    Bruiajul Radio (prin spatiu) in limba romana de microfon si casti este de 4-5 ani si a fost anulat in urmatoarele
    etape:
    – Bruiaj Radio – TV anulat
    – Bruiaj Radio al Armatei si al Politiei anulat
    Bruiajul Radio care a ramas este din cind in cind.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus