un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vanzare de imperfectiuni

4 Oct 2008  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Văd că eMag a deschis pe site o nouă categorie de produse disponibile la vânzare, numită Resigilate. Până acum se vând Monitoare, Notebook-uri şi Mini-Laptop-uri, şi la fiecare este specificat ce defect are, unele având pixeli morţi, zgârieturi, ambalaje deschise sau alte probleme. Mi se pare mişto ideea mai ales că pentru unele produse discount-ul este semnificativ. Dacă nu ai bani de unul nou pot fi şi acestea o soluţie.

    5 comentarii

  1. sunt curios cine-si cumpara monitoare cu pixeli morti. si ce inseamna “cu ambalaj deschis si deteriorat”, doar ambalajul e deteriorat?

      (Citează)

  2. Pe mine m-ar fi tentat un notebook cu discount de 500 RON (de la ~3500 la ~3000), daca singura lui problema ar fi fost faptul ca are “Ambalaj original deschis si deteriorat“. Insa mai are o problema grava, dupa parerea mea, si am observat ca aceasta problema o au mai toate produsele din categoria “Resigilate”: garantia este de doar 6 luni in loc de 24. Nu inteleg cum poate afecta ambalajul deteriorat (da, stiu ca probabil a fost expus in showroom produsul, dar atat vreme cat este intact nu ma deranjeaza asta) garantia unui produs. Si sigur nu e vorba de faptul ca la garantie ti se cere ambalajul original, pentru ca atata vreme cat ii asiguri transportul in service in bune conditii, nu te mai intreaba nimeni de ambalaj original…

      (Citează)

  3. Pixeli morti? Cineva cine nu are bani de unul nou intact. Sunt o gramada de oameni care utilizeaza calculatoare si nici n-ar vedea un pixel mort sau n-ar sti ce e ala. Pixelul mort enerveaza prin faptul ca exista si din ideea ca nu e perfect monitorul, dar nu cred ca este un impediment serios pentru utilizarea sa, mai ales in unele aplicatii.

    Garantia, da, e o problema, dar mi se pare normal sa nu ti-o dea intreaga. Ambalajul deteriorat si deschis inseamna chiar asta, ca a venit deschis la transport. Nici un client nu l-ar accepta asa si nici pentru magazin nu e etic sa il vanda deoarece nu se stie ce s-a intamplat si ce daune ar putea fi. Ti-l vand “as is”, cu aceasta mentiune si cu riscurile aferente… poate sa moara sau poate sa nu. Intrebarea e daca e mai bine sa-l cumperi de acolo sau de pe okazii, probabil la aceiasi bani.

    Iar tu personal Seba cred ca te-ai putea descurca si fara garantie la un notebook, daca s-ar strica. Ai fi capabil sa-l repari singur, cu costuri mici. Pana la urma garantia la un produs nou o poti pierde foarte simplu, de ex un prieten si-a lovit notebook-ul si i-a sarit o bucatica mica din carcasa, din acest motiv i-au anulat toata garantia, inclusiv cea pe componente, desi merge totul perfect in continuare.

      (Citează)

  4. am dedicat un site exclusiv produselor resigilate de la eMAG – resigilate.ro

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus