un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Primele impresii cu Windows 7

28 Oct 2008  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Pe Engadget şi Gizmodo sunt nişte articole interesante cu prima prezentare a Windows 7, urmaşul lui Vista ce va apărea prin 2009-2010, deşi nu m-ar mira să fie amânat şi mai mult. Momentan seamănă cu Vista ca aspect iar Microsoft a venit cu o grămadă de idei bune pentru viitorul sistem de operare. Din păcate la fel era şi Vista când încă nu ieşise pe piaţă şi nu se se ştiau decât prezentări de marketing despre ce va oferi. Realitatea s-a văzut imediat, anume că ocupă multe resurse şi nu oferă nimic substanţial în plus faţă de XP. Poate versiunea 7 va fi un urmaş mai demn al lui XP.

  4 comentarii

 1. as zice substantial prin echivalare ca in vista unele chestii sunt imbunatatite fata de xp:) intr-adevar nu e ceva radical mai nou dar totusi este printre altele mai intuitiv si mai interesant decat xp

    (Citează)

 2. acu tre sa remarcam totusi ca ecranele albastre sunt de domeniul trecutului ;)). eu am vista de aproape 2 ani si inca nu l`am reinstalat[mentionez ca e platit, updatat la zi]. si chiar daca nu ma intereseaza si nu folosesc prostioarele oferite de vista trebuie sa remarc stabilitatea si ergonomia sistemului vis-a-vis de integrarea driverelor, detectarea device-urilor, etc.

    (Citează)

 3. Nici eu nu ma plang de Vista. Il am pe laptop si sunt foarte multumit, meniul de Start face toti banii in conditii reduse de tastatura si mouse. Merge totul OK, oricate programe am deschise, nu pica… doar ca la inceput e mai greu de configurat, de ex iti ia de 3 ori mai multi pasi ca sa seteze reteaua si workgroup si conectarea decat in XP. Si neavand inca SP1 are si acele probleme bizare cu copierea de fisiere, de nu stii niciodata cat mai dureaza. Dar pentru cateva chestiuni mici imbunatatite nu merita diferenta de bani fata de un XP.

  Si oricum Microsoft a gresit-o grav cand a oferit 5 versiune de Vista, de i-a zapacit pe toti si a facut trecerea si mai grea.

    (Citează)

 4. la subiectul preturi intr-adevar au fost la inceput niste preturi exorbitante.. cat despre numarul de versiuni.. cred ca 3 erau mai mult decat suficiente:) adica un home, un premium si un ultimate

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus