un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Seriale: Beverly Hill 90210 cel nou

4 Sep 2008  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Primul Beverly Hills nu mi-a plăcut, deşi m-am uitat la el vreo două sezoane, în principal pentru că nu era altceva la televizor pe atunci. Actorii erau enervanţi şi cuplurile se schimbau săptămânal. Combinări de n luaţi câte 2. Am zis să dau o şansă la cel nou lansat, cu o altă generaţie de actori tineri, mai mult pentru a vedea cum mai e lumea acum faţă de atunci şi ce subiecte abordează noul serial.

Din păcate primele două episoade abundă în aceleaşi clişee obosite din toate celelalte filme cu adolescenţi. Părinţii se supără când Annie, personajul principal, întârzie şi ajunge mai târziu acasă. Un tip o invitase la cină, iar restaurantul s-a dovedit a fi în alt oraş, unde au ajuns cu avionul particular al respectivului. Ce părinte s-ar supăra că fiică-sa abia sosită în oraş a fost agăţată de cel mai bogat tip din liceu? Eu mă aşteptam aici să fie clişeul cu tipul aparent perfect şi bogat care abia aşteaptă momentul prielnic să sară pe eroina noastră şi să încerce să o violeze, dar poate în alte episoade. Şi în realitate cine ar refuza un tip arătos care te ia cu Bentley-ul şi te zboară cu avionul personal prin America? Copiii de bani gata cu maşini scumpe şi haine de firmă datorează câte 200 de dolari traficanţilor de droguri şi nu au de unde să facă rost de aceşti bani. Diverse rivalităţi şi grupuri prin şcoală, problema integrării în echipa de sport locală, supărare că altcineva i-a copiat tema în loc doar să se inspire din ea, încrederi trădate, înşelat partenera şi apoi plâns în faţa ei ca “n-am vrut, o duceam pe o tipă cu maşina şi a sărit pe mine să-mi facă un blowjob, până m-am prins ce se întâmplă a fost prea târziu“, directori cool de liceu care ştiu numele tuturor elevilor şi au că singură preocupare cine cu cine s-a bătut şi cine a început lupta, ca să-l pedepsească şi să dea astfel o lecţie de viaţă. Le-aţi văzut pe toate deja. Iar de ce o gaşcă de oameni cu bani ar sta să bea câte o cafea într-un local precum Peach Pit e un mister care se păstrează şi în acestă nouă variantă.

Ce face acest serial deosebit? Păi ar fi actorii. Prima oară când am auzit că personajele au cam 16 ani mi-a venit să râd. Vroiam să scriu aici că iarăşi au pus actriţe de 22 de ani să joace rolul unor fetiţe. Pentru verificare m-am uitat pe IMDb şi s-a dovedit că majoritatea au cam 17-20 de ani :| Frate, de unde le scot ăştia? Pe vremea mea nu arătau fetele aşa. Se duce lumea de râpă! Oricum, spre deosebire de vechiul BH, cel cu Brandon şi Brenda, acum personajele chiar arată bine. Au încercat să găsească fete drăguţe şi băieţi marfă şi chiar au reuşit, cu excepţia blondei creţe care arată bine în fotografii dar varză în film. Iar uneori e amuzant. Mi se pare că au păstrat serialul destul de “curat”, în primele episoade nu a fost nici o discuţie despre sex şi doar două-trei săruturi (fără limbă), poate pentru a atrage o audienţă de toate vârstele. Eu l-aş fi făcut altfel, mai real în discuţii şi subiecte, mai porcos poate, în stilul American Pie sau al fazelor de şcoală de prin Scary Movie.



Imagini cu câteva femei din serial, mai mulţi actori găsiţi pe Entertainment Weekly.

    2 comentarii

  1. destul de “curat”? vorbesti serios? prima scena de la liceu a fost cea in care naiva fata de la sat, lipsita de orice pic de cinism sau cizelare, saluta un potential iubit si remarca (si-anume) ca acesta facea sex oral in masina sa extravaganta in curtea liceului, sex care s-a dovedit ca nu era cu actuala, in acel moment, prietena. Undeva prin episod zice si mama ei unei foste iubite de-al sotului ei “I could drive you home and we could swap stories about Harry’s penis”. Alte replici geniale: “It’s like the Oscars and everybody’s Scarlett Johansen;” “You’ll learn to dig me; trust me;” “Where’s your boyfriend – the cow?”; and “Ty Collins is into you – you should be into Ty Collins.”
    Tipele arata bine, dar sunt lipsite de orice farama de talent, adultii sunt caricaturi a ce ar trebui sa fie niste personaje, chiar si dupa standardele 90210, dialogul e cretin, iar povestile imbecile si al naibii de cliseate. Nu se ridica nici macar la standardele copiilor 90210 vechi – Party of Five, The OC, Gossip Girl. Singurul ce merita atentie, si, de fapt, chiar trebuie compatimit, e Tristan Wilds, care-a impresionat in The Wire, dar aici n-are ce sa joace.

      (Citează)

  2. Nu e chiar asa. Ai vazut o tipa ridicandu-se dintr-o masina si ai auzit cuvantul “penis”. Astea nici nu contribuie la ratingul de varsta. Trebuiau expresii mai tari sa faze mai explicite. Cum ziceam, in genul American Pie sau Scary Movie. De acord cu celelalte.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus