un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Google Chrome la download

3 Sep 2008  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Browserul Google Chrome a fost pus la download pe pagina oficială, evident în Beta. Citiţi şi un post pe The Guardian în care un tip observă, ca şi mine şi mulţi alţii, dar parcă mai bine formulat, că acest browser nu vine cu nici o idee nouă ci doar reciclează cele deja existente. Asta nu e rău, când aduni ce au alţii mai bun, dar nu mi se pare destul ca să cucereşti piaţă. După cum observă acel blog, Google a avut o grămadă de proiecte care nu au prins la public şi au eşuat şi e posibil ca tocmai să asistăm la încă unul. Mi se pare o părere elocventă şi bine exprimată, spre deosebire de un blog românesc care se vrea tot despre tehnologie, unde de exemplu Spinei aproape că are orgasm pe blog dupa ce a citit prezentarea browserului şi o bandă desenată şi deja declară Microsoft mort.

    8 comentarii

  1. secretul succesului e in extensii, putina lume mai foloseste browserul default (cel putin din cei care stau pe internet). chrome imi place, se misca bine, l-as folosi default daca ar accepta extensii. asa… mai asteptam, sa scoata FF ceva mai bun. task managerul mi se pare o chestie geniala la chrome, nu face nimeni o extensie pt FF sa faca treaba aia? :D

      (Citează)

  2. “Google a avut o grămadă de proiecte care (nu) au prins la public şi au eşuat şi e posibil ca tocmai să asistăm la încă unul”

      (Citează)

  3. Oops, sorry ! Meant: “Google a avut o grămadă de proiecte care nu au prins la public şi NU au eşuat şi e posibil ca tocmai să asistăm la încă unul”

      (Citează)

  4. Sper ca nu va sta beta la fel ca si GTalk care s-a lansat de 3 ani si tot beta a ramas….

      (Citează)

  5. Radu, imi pare rau dar nu ai inteles postul meu – suspectez ca nu prea l-ai citit. Poti sa-mi citezi exact de unde reiese ca am “orgasm” si de unde ai tras concluzia cu “Microsoft mort” ?

    Ah si da am testat browserul si imi mentin parerea. Anume – nu e browser. Google lucreaza la construirea unei platforme.

      (Citează)

  6. M-am jucat cu el, mi se pare slabut dupa ce te-ai obisnuit cu mult mai complexele Opera si Firefox. Si nu face zoom la pagina, ci numai la text. Deocamdata la gunoi.

      (Citează)

  7. @Adrian: tu mi-ai parut a fi cel mai entuziasmat despre Chrome din tot ce am citit pe net inainte de lansarea sa. Mi se pare un entuziasm fara motiv, bazat pe ce ar putea fi candva acest browser, nu pe ce este in acest moment. “Nu este doar un simplu browser” – ba chiar este in acest moment. Cam toate functiile vizibile si engine-ul din spatele lor sunt deja prezente in Firefox si IE. Ca ar putea deveni ceva mai mare, ca ar putea integra mai bine decat altii elemente precum Google Docs sau cele din Gears… astept sa le vad integrate si dupa aceea voi fi si eu entuziasmat. Pe comicsuri si promisiuni nu ma mai bazez, Google incepe prea multe proiecte si le termina prea greu sau le lasa intr-un “beta” vesnic. Si pana la urma ce va integra? Google Docs si Spreadsheets? Le-am utilizat de cateva ori, mi-au stricat paginile, am ramas la Office. Eu nu asta caut la un browser. In plus, afirmatia ta ca “Microsoft nu prea mai are treaba cu Internetul modern” este gratuita… pana una alta browserul lor domina piata, de la versiunea 7 e chiar OK si sigur pentru marea majoritatea a utilizatorilor (pentru noi doi si alti cititori ai blogului probabil ca nu, dar cei ca noi nu sunt reprezentativi pentru milioanele de utilizatori Internet). Ba chiar Microsoft e prezent pe piata prin MSN, prin Silverlight, prin toate serviciile Live, n-as zice ca stau degeaba sau ca sunt contra-timp, ci chiar incearca sa fie mereu in pas cu moda.

    Am testat si eu Chrome si il voi folosi o perioada mai lunga la servici, unde nu am nevoie de extensii si alte functionalitati avansate. In acest moment mi se pare rapid, dar asa sunt toate cand sunt noi instalate si fara addonuri. E la nivelul lui IE 7, doar ca are tab-urile sus si nu jos. Singurul lui avantaj din start este ca lasa foarte mult spatiu pe ecran disponibil pentru continutul paginilor web. Eu customizam aspectul Firefox pt acelasi lucru, m-a scapat de o munca.

    Stiti ce as fi preferat sa faca Google? Un browser capabil pentru Windows Mobile, deoarece IE e praf pe acea platforma iar Opera e pe bani. Pe Windows Mobile preferam si integrarea cu alte servicii Google si tot ce mi-ar mai fi putut oferi.

      (Citează)

  8. yep ms domina piata pentru ca multi inca folosesc IE in loc de opera sau FF… plus ca vine integrat in windows… oricum IE8 nu promite nimic pe langa firefox 3 si opera 9.5 care sunt cu muuuuult mai departe

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus