un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Discriminare de preturi

17 Sep 2008  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Scoate Canon un DSLR super tare, modelul 5D Mark II. Are 21 megapixeli, senzor full-frame, filmează 1920×1080 la 30 FPS pe timp lung, procesor DIGIC 4 şi cam tot ceea ce poate include un aparat foto foarte bun. Are DPreview un preview foarte bun.

Problema sunt preţurile. După cum scrie pe acel site, preţul de listă pentru corpul camerei este de 2699 USD sau 2499 Euro sau 2299 Lire sterline, funcţie de continent şi ţara. Păi de ce? Dacă luăm ca referinţă preţul de 2699 de dolari americani, atunci în euro ar trebui să coste 1903 Euro, iar în Marea Britanie să-l poţi cumpăra cu 1511 lire sterline. Diferenţele sunt enorme. Decât să dau 2500 de euro aici pe el, mai bine îl cumpăr cu 2700 de dolari din America şi plătesc şi transportul până aici, în mod sigur ies mai ieftin.

    8 comentarii

  1. discrepanta asta la electronice in special a fost mereu cu USA vs Europa. Poti sa verifici cel mai usor la Mac`uri, dar se aplica pe toate segmenetele.
    problema e ca dolarii au valoare mult mai mare in america fata de cum sunt vazuti aici, pe cand daca cumva mergi cu euro acolo nu te baga nimeni in seama, e destul de greu sa-i schimbi la curs.

      (Citează)

  2. Pierzi garanția la o adică. Și să-ți repari canonul 5d mk2 în românia la kris prof nu e o idee bună.

      (Citează)

  3. Pentru 500 de euro ma risc. Din castig imi permit sa trimit aparatul la garantie inapoi de unde l-am luat. Si oricum trebuie studiata treaba cu garantia internationala si ce se intampla… pana la urma si kris prof sau cine o fi trebuie sa respecte niste standarde pt a fi service autorizat Canon.

      (Citează)

  4. Si eu am facut la fel cu 450D-ul meu. Luat din US acum 2 saptamani la 680$ cu tot cu obiectivul standard.

      (Citează)

  5. Iar la noi este cam 1000$ acelasi pachet. Bulangeala, I tell you!

      (Citează)

  6. Da, dar daca-l comanzi de afara pretul total ajunge tot pe acolo. (pret+transport+vama+TVA+garantie la mii de km distanta)

      (Citează)

  7. Nu sunt asa convins. Transportul nu mai costa asa mult. De vama si TVA nu stiu nimic, nici macar daca se platesc si cum. Garantia cred ca se rezolva pe aici. Daca estimezi transportul la 10%, taxele vamale sunt ceva mai mici de atat si tot iesi mai bine. Poate ne zice cineva care a cumparat din strainatate cu livrare aici, pt ca nu toata lumea poate avea norocul de a cunoaste pe cineva care sa-i aduca marfa.

      (Citează)

  8. Aici costurile de transport variaza intre 108 si 203 dolari americani, in functie de firma de courierat aleasa. http://www.bhphotovideo.com/c/product/583953-REG/Canon_2764B003_EOS_5D_Mark_II.html
    Vama pare a fi 3.7 % plus 19 % TVA, asta in cazul aparatelor foto. Mai multe informatii: http://www.fotomagazin.ro/forum/viewtopic.php?p=59441&highlight=&sid=2f419ffab7ac320b1d2b4e6f6e94f4b3
    http://www.fotomagazin.ro/forum/viewtopic.php?t=2008&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=f0b0c8d79084d22da027ed46b49e1778

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus