un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

McCain alege o femeie ca posibil vicepresedinte

29 Aug 2008  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Dacă tot am scris de Barack Obama şi tandemul cu Joe Biden pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte, îi datoram acelaşi lucru şi contracandidatului McCain. Altfel mă suna şi îmi bătea obrazul că nu zic nimic şi de opoziţie. McCain a ales o femeie ca viitor vice-preşedinte al SUA, în cazul în care vor câştiga alegerile, şi anume pe Sarah Palin, 44 de ani, guvernatoarea statului Alaska.

Mi se pare un pic bizară manevra. La republicani existau destule nume grele ce ar fi putut forma un tandem cu McCain. Mi se pare că a ales-o pe doamna Palin doar pentru a lua din voturile susţinătorilor lui Hillary Clinton, deoarece se ştie din sondaje că o mare parte a acestora nu sunt încă decişi sau nu vor să voteze cu Obama. Oare republicanii încearcă să scoată o altă femeie în faţă pentru a câştiga acei votanţi? Personal văd destul de multe dezavantaje la această alegere, în primul rând faptul că statul Alaska e izolat (nu face parte din cele 48 de state”continue”, ci e în nordul Canadei), oamenii sunt priviţi ca fiind mai ciudaţi şi nu li se acordă o mare atenţie, nu sunt nici mari scandaluri sau alte motive pentru care politicienii de acolo s-ar afirma în ochii publicului şi pe scena politică americană. În plus, Sarah Palin a fost preşedinte al comisiei ce controlează resursele de petrol şi gaz natural din Alaska, un stat foarte bogat în astfel de substanţe preţioase, şi vrea şi să foreze după petrol în zonele de rezervaţii naturale din Alaska, o poziţie foarte controversată.

Părerea mea e ca McCain va scădea un pic în sondaje. Nu cred că va răspunde bine lumea la acest tandem. Până la urmă, în caz că preşedintele păţeşte ceva sau demisionează, Sarah Palin îi va lua locul, şi e o idee ce îi poate alunga pe votanţi. Detalii pe CNN.

    2 comentarii

  1. Mai bine o alegea pe Condoleezza Rice…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus