un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ma enerveaza televiziunile

26 Aug 2008  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Ştiu, nu e nici prima oară, nu sunt nici singurul enervat de posturile TV şi nici nu scriu ceva nou. Dar unele lucruri merită repetate. Nu înţeleg de ce posturile TV au o atitudine complet opusă simţului civic şi unei minime responsabilităţi sociale. M-am săturat de reportaje în care este lăudat litoralul bulgar iar al nostru este prezentat doar cu aspectele sale negative (trafic infernal, gălăgie, gunoaie, preţuri mari, aglomeraţie ca la balamuc). De ce nu fac reportaje despre ce s-ar putea corecta, despre a cui e vina, despre ce s-a făcut şi bun (dacă o fi ceva) în loc să zică mult mai simplul şi deja banalul “mergeţi în Bulgaria!“. Poate îşi iau bani buni de la bulgari.

În al doilea rând, o grămadă din “isteriile” moderne sunt pornite de televiziuni. Deja văd reportaje în legătură cu locurile de petrecut revelionul şi sunt sfătuit să-mi aleg deja camera şi să fac rezervări, altfel risc să rămân fără locuri. E mijlocul lui august şi lumea îşi face planurile de revelion, dar şi din cauză că televiziunile şi ştirile lor pornesc nebunia asta.

Mă enervează şi restul mass-mediei în aceeaşi măsură. Era un măreţ reportaj pe Hotnews despre cum traseul Bucureşti-Braşov-Sibiu se face în 8 ore. L-am auzit astăzi citat şi de cârcotaşi la Kiss FM dimineaţa. Acelaşi traseu l-am făcut şi eu de curând şi n-a fost deloc aşa. N-am stat o oră la fântâna Mioriţa pentru că am ieşit din Bucureşti pe la ambasada Chinei şi Romaero. Am ocolit centura Ploiestiului, care este în lucru şi am stat în schimb prin Ploieşti cam la fel de mult. La întoarcere am trecut centura şi lucrările ei în maxim 10 minute. La Breaza se mergea cu suta la oră, la Predeal se mergea în coloană, dar fluent şi cu viteza admisă în localitate. Prin Braşov au făcut nişte sensuri unice şmechere, semafoarele sunt organizate bine, am trecut rapid. Până la Sibiu mai sunt semafoare sau porţiuni îngustate, dar nu aştepţi nicăieri mai mult de 2-3 minute, de cele mai multe ori deloc. Traseul poate fi făcut lejer în jumătate din timpul dat de Hotnews, dar nu poţi speria lumea fără cifre de domeniul fantasticului. V-am zis de ce am renunţat să ascult News FM la puţin timp după ce se lansase? Pentru că o proastă de reporteriţă transmitea înflăcărată de onoarea ce i se făcea de pe Ştefan cel Mare şi raporta că pe acel bulevard traficul era infernal şi că totul este paralizat. Exact în acel moment eu mergeam pe Stefan cel Mare cu 60 km/h şi mă întrebam unde sunt toate maşinile, era liber ca în nopţile de weekend. Cred că la reportajele despre trafic sunt trimişi pe teren toţi începătorii care habar nu au cum se conduce şi cum arată un trafic dificil, genul care au probleme şi să iasă dintr-o parcare şi fiecare minut de şoferie este un chin pentru ei. Mereu aud că pe Valea Prahovei se sta cu orele şi de câte ori am fost, în weekend, am mers fluent şi fără probleme.

M-am săturat de autocompătimire şi de raportat numai cât de rele sunt toate, fără nici o încercare de a îmbunătăţi ceva.

    1 comentariu

  1. eu am facut fix acelasi drum brasov-sibiu in 3 ore. deci dupa parerea mea cei de la hotnews au avut mare noroc cu ‘numai’ 2 ore… si eu nici macar nu l-am prins vineri, ci joi dimineata. da, chiar e asa de rau.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus