un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fotografii panoramice din Anglia

8 Aug 2008  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Uneori prin Londra am găsit şi câte un loc atât de mişto, cu atâtea lucruri frumoase vizibile în acelaşi timp ochiului, încât fotografiindu-le pe fiecare în parte tot nu reuşeam să surprind frumuseţea zonei. Aşa că uneori mi-am încercat talentul cu câteva fotografii panoramice. În Londra ploua şi n-am utilizat nici trepiedul, aşa că n-au ieşit extraordinare, dar mie îmi plac şi acum le-am pus şi pe net, ca să placă mai multora. Le găsiţi la mărimea originală pe Flickr, unde am făcut un set de panoramice.

London Eye panorama
Roata London Eye, Royal Aquarium și Podul Westminster. 5466 x 2088.

A panorama of London
Tamisa, London Eye și Royal Aquarium. 9987 x 2285.

English Parliament Panorama
Parlamentul fotografiat de pe malul sudic al Tamisei. 6952 x 2276.

Thames View From Westminster Bridge
De pe mijlocul podului Westminster spre est. 11146 x 2138.

Tower of London Panorama
Tower of London, de la colțul dinspre nord-vest. 7425 x 1844.

Warwick Castle Inner Court Panorama
Curtea interioară a castelului Warwick. 8168 x 1313.

    2 comentarii

  1. Salut Radu,
    Pentru fotografiile panoramice care e procedeul de realizare ? faci mai multe poze si e vre-un soft care stie sa le lipeasca ? sau are aparatul o functie speicala ?

    PS: luni plec si eu spre Luton :)

      (Citează)

  2. Aparatul meu (si majoritatea aparatelor foto, chiar si cele mai ieftine) au un mod special pentru a face fotografii panoramice. Treci pe acel mod, faci o fotografie, muti obiectivul mai spre dreapta si faci urmatoarea fotografie in continuarea primeia, ca iti arata pe ecran un pic din ea. Daca nu ai acest mod, poti sa faci fotografiile individual, dar cu un pic de intercalare: faci fotografia 1, te rotesti spre dreapta, faci fotografia 2 astfel incat sa prinzi cam 30% si din ceea ce era in fotografia 1, apoi 3 cu vreo 30% din fotografia 2 in ea si tot asa, cate vrei tu. Apoi exista soft-uri care fac automat lipirea si acea zona de cam 30% comuna in doua fotografii este detectata si astfel se face lipirea. La Canon e inclusa optiunea Stitch Photo in programul Zoom Browser cu care vine orice aparat. Exista si soft-uri independente.

    Bafta in excursie, sper ca te-ai decis la destinatii frumoase.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus