un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Plec in Anglia

5 Jul 2008  ·

TURISM  ·

8 comentarii

Luni plec în concediu pe meleaguri străine. Zbor cu avionul la Bruxelles, unde vizitez oraşul şi dorm o noapte. Abia aştept să văd iarăşi piaţa din fata primăriei şi toate acele străduţe pline de restaurante. De acolo ne ia un autocar, ne duce la Calais şi trecem în Marea Britanie cu vaporul, până la Dover. Excursia continua prin Cantebury spre Londra. De când am fost anul trecut doar jumătate de zi prin Londra mă tot gândesc să mă întorc acolo, să mă plimb iarăşi prin Trafalgar Square şi St. James Park, să mai ajung în zona Knightsbridge la Harrods şi să văd cât mai mult din restul oraşului. Voi sta câteva zile la un hotel din centru, apoi plecăm spre Oxford, Strattford-Upon-Avon unde s-a născut Shakespeare, castelul Warwick, Liverpool, zona lacurilor, Glasgow capitala Scoţiei, Edinburgh, York, Kingston-Upon-Hull de unde iar ne urcăm pe vapor şi trecem în Olanda, la Rotterdam. Ajung iarăşi şi prin Amsterdam, şi prin Haga, plus un zbor retur în România. Mă întorc peste vreo două săptămâni.

Am PDA-ul la mine pentru Wi-Fi, am aparatul foto şi multe carduri de memorie pentru fotografii şi filme, acum îmi fac un bagaj imens, verific meteo (se anunţă cam 20 de grade şi eventual ploaie prin acea partea a Europei) şi luni dimineaţa decolez.

    8 comentarii

  1. sa zici cum a fost. si mama se gandea la circuitul asta, dar mie mi s-a parut prea alergat.

      (Citează)

  2. concediu placut!

      (Citează)

  3. E plictisitor la Shakespeare sau cel putin asa mi s-a parut mie . Warwick e destul de frumos nu se compara cu Windsor dar e frumos . O gradina superba acolo . Oxford e marfa s-au filmat unele scene din Harry Potter acolo :P. Restul locatiilor nu am avut placerea sa le vad . Vacanta placuta !

      (Citează)

  4. La Windsor nu ma duc ca prefer sa petrec mai mult timp in Londra. Nici eu nu sunt prea incantat de casa lui Shakespeare… mi-au placut operele, a fost un geniu al poeziei, dar nu vad ce legatura are asta cu casa in care a trait.

      (Citează)

  5. toate locatile sunt misto, doar ca e mai bine sa le faci intr-un tur organizat de tine (masina, tren, avion, ce vrei tu) si nu in stil “japonez”, in goana. trebuie sa ai niste timp sa vezi ceva, sa simti viata orasului, etc. oricum, ce e misto la turul asta este diversitatea lui, e destul de variat.
    distractie placuta :)

      (Citează)

  6. Mi-a mai zis lumea asta, dar imi place si excursia organizata, cu ghid. Stie ghidul pe unde sa te duca, stie ce locuri sa recomande, se ocupa altii de cazare si transport, eu doar vizitez si fac poze. Pentru prima oara intr-o tara asta mi se pare genul ideal de excursie, ca sa-ti faci o parere despre ce locuri merita vazute mai bine si ce nu si eventual sa te duci pe cont propriu alta data, acolo unde ti-a placut.

    In plus, n-am simtit niciodata ca n-as avea timp sau ca m-a presat vreun ghid. Iar cand am fost pentru a doua oara in unele orase am facut direct ce-am vrut eu.

    Mai nasol e ca in Bruxelles ploua si va fi prima oara cand voi ateriza pe ploaie.

      (Citează)

  7. in bruxelles a plouat de fiecare data cand am fost :D. asa ca …… :)
    cat despre vizitat, daca asa iti place…..tot inainte :). fiecare cum vrea. eu nu pot sa merg in grup, imi organizez singur toate excursile, fiecare cu a lui.
    calatorie placuta, pacat ca nu treci si pe la mine, te scoteam prin niste locuri mai putin batute.

      (Citează)

  8. Wauu, cred ca ca fi deosebit concediul tau … asteptam cu nerabdare impresii si fotografii … calatorie placuta !!!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus