un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Apollo pe Luna

3 Jul 2008  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Din timp în timp mai cunosc câte o persoană care nu este convinsă că americanii au aterizat cu adevărat pe Lună, crezând mai degrabă ca aselenizările ÅŸi imaginile cu astronauÅ£i Å£opăind sunt înscenate ÅŸi filmate în deÅŸert sau în vreun studio secret din Area 51 (în camera de lângă Poarta Stelară, bănuiesc). Aceste persoane de obicei vin ÅŸi cu tot felul de “dovezi” (steagul flutură pe Lună, nu se văd stelele în fundal, e greu de crezut că în 1969 s-a ajuns pe Lună iar apoi deloc) care sunt simplu de invalidat ÅŸi dovedit a fi greÅŸite prin legile banale ale fizicii ÅŸi fotografiei.

Un lucru l-am observat mereu: cei care cred că e totul o înscenare nu ÅŸtiu că au fost mai multe misiuni care au aterizat pe Lună. De obicei au impresia că Neil Armstrong a coborât din modul, a spus celebrul citat cu pasul imens pentru omenire, a Å£opăit de 3 ori, a înfipt un steag american în pământ ÅŸi gata, a zburat înapoi pentru că diurna era mică ÅŸi vremea cam friguroasă. Åži mulÅ£i vin ÅŸi cu dovada supremă, lăsată special ultima, că de la misiunea Apollo 11 s-au pierdut filmele originale din arhivă de stat americană, se găsesc acum doar copii, dar chiar primele filme (“masterul”?) sunt de negăsit. Tot aceÅŸti oameni fac ochii mari când le zici că de fapt pe Lună au aterizat 6 misiuni în decursul a vreo 2-3 ani, ultimele 3 rămânând pe suprafaÅ£a Lunii peste 3 zile ÅŸi având cam 20 de ore cumulate de plimbat pe Lună, inclusiv cu maÅŸinuÅ£a de teren ÅŸi excursii la distanţă. Iar de la astea există o grămadă de filme, poze, pietre de zeci de kilograme… mi se pare mai credibil că oamenii au fost în stare să zboare până acolo, să aterizeze pe Lună ÅŸi să revină în siguranţă, decât că americanii au reuÅŸit să falsifice una din cele mai importante reuÅŸite ale omenirii ÅŸi nimeni nu a aflat asta, în ciuda presei ÅŸi a investigaÅ£iilor care abia aÅŸteaptă scandaluri ÅŸi dezvăluiri.

    2 comentarii

  1. m-a amuzat ca atunci cind am fost la NASA – Kennedy space center – i-am tot intrebat pe aia cum e cu aselenizarea. timp de o ora tanti aia care ne era ghid a evitat politicos sa raspunda la intrebare si a tot dat-o spre altele…

    poate ca stiu si ei ceva…

      (Citează)

  2. aselenizarea e o minciuna, de fapt au fost pe Soare dar nu vor ei sa ne spuna :P :P :P

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus