un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Caut adaptor de priza pentru Anglia

29 Jun 2008  ·

TEHNOLOGIE  ·

26 comentarii

Peste o săptămână plec în Anglia şi mi-am dat seama că am nevoie de măcar două adaptoare de priză pentru a putea folosi sistemul britanic ca să-mi încarc acumulatorii, telefonul şi alte aparate. În Bricostore un adaptor universal era 75 de lei, pe digitalworld.ro este unul la 50 de lei. Ceva mai ieftin ştiţi?

Tehnic, am nevoie de adaptor de la priză de tip F (germană cu protecţie Schuko) sau mai ales C (“Europlug” cu 2 pini) la cea britanică de tipul G. Le găsiţi pe Wikipedia dacă sunteţi curioşi câte tipuri diferite de prize există în lume.

Update ulterior: între timp, au apărut pe magazinele online uzuale. Vi le recomand pe cele Skross, care-i un brand fiabil și cu produse bine făcute:

Vedeți aici și mai multe adaptoare, inclusiv alte mărci sau pentru alte țări. Uneori au la hotel adaptoare pentru clienți, dar de multe ori contra-cost sau în cantitate limitată. Mai bine plecați cu adaptorul vostru pe care-l puteți utiliza și în aeroport sau alte locuri.

    26 comentarii

  1. eu in franta mai ieftin de 10 eur nu am gasit, alea de care zici tu sunt cam scumpute. ideal ar fi sa iti iei unul care face conversie intre toate sistemele (european, american, englez, elvetian, etc). costa mai scump … merita.
    nu are sens sa iti iei 2. iti iei unul + o priza multipla/prelungitor

      (Citează)

  2. Gasesti in Cocor, pe la etajul 3-4 (nu mai stiu exact). Eu am dat pe un adaptor 2 lei; ca nu l-am folosit pentru ca mi se parea dubios de ieftin si nu am avut incredere, asta e alta chestie, dar sunt sigur ca se gasesc si altele de o calitate superioara.

      (Citează)

  3. daca ai pe cineva in cta roaga sa ia unul de la dioda sau de la dina eletronic. unul din ala care transforma din orice in orice (ma refer doar la adaptorul de stecher, nu si la tensiune) e vo 60 mii lei vechi. daca vrei doar un adaptor de la mufa romaneasca la britanica e vo 20 mii lei.

    daca vrei un adaptor de tensiune e vo 2-400 mii lei vechi. depinde de unde il iei si ce optiuni are.

    daca vizita in anglia e unica ia unul de 60 mii. e suficient de bun.

      (Citează)

  4. Nu-ti trebuie, trebuie doar deblocata priza introducand ceva in gaura a treia care are rol doar de siguranta sau impamantare.

      (Citează)

  5. @fiur: nu stiu daca e asa simplu, pinii englezesti au 22 de mm intre ei, ai nostri doar 19mm, dimensiunea e cam la limita (noi avem 4 mm diametru, ei au 4x6mm dreptunghiular), plus ca n-as vrea sa ma joc cu prizele pe acolo

      (Citează)

  6. sunt prin aeroporturi, vro 3Euro parca vazusem, insa e bine sa nu te lasi in baza asta. eu am unul sanatos, daca nu gasesti in timp util ti-l pot imprumuta.

      (Citează)

  7. Pentru ca eu fac asta in mod regulat cu incarcatorul de la telefon iti spun ca e foarte usor. Jack-ul care intra in telefon il introduc in gaura 3 ca sa deblochez priza si apoi incarcatorul in priza.
    Nu trebuie sa te bazezi pe mine ia si adaptor ca sa fii sigur, insa sa nu uiti sa incerci si solutia asta.

      (Citează)

  8. Gasesti in aeroport pana in 7-8 lire. Vezi ca iti trebuie doua tipuri diferite.

      (Citează)

  9. Nu pot sa iau din aeroport, pentru ca de fapt zbor in Belgia si apoi trec in Anglia de la Calais la Dover.

    @add: mersi, dar vreau sa cumpar unul. Am inteles ca se mai inchiriaza pe acolo pe la hoteluri, dar nu ma pot baza nici pe asta. Sa am macar de aici un adaptor si un triplu.

      (Citează)

  10. Am gasit la Conex pe Maica Domnului, 14 lei bucata.

      (Citează)

  11. Salut,
    si eu merg in anglia in curand, si mie imi trebuie adaptor, dar eu sunt fata si nu inteleg cuvinte din astea gen “priza tip F”, “tip C” sau alte cuvinte tipic masculine:)
    Eu vreau doar sa.mi incarc telefonul si bateriile de la camera foto.
    eu locuiesc in cluj, imi spuneti si mie ce anume trebuie sa cer la magazin?
    merci.

      (Citează)

  12. Priza englezeasca arata ca in imaginea de aici. Tu ai nevoie de un adaptor care intr-o parte are cei 3 pini pe care ii vezi in stanga in imaginea din link, iar in acel adaptor poti introduce un stecher romanesc (acel adaptor nu te astepta sa aiba doua gaurele ca prizele romanesti, pot fi mai mari si de diferite forme, totul e sa incapa un stecher de-al nostru in el; recomand sa te duci la cumparaturi cu un stecher la tine).

    Teoretic poti cere “adaptor de la priza romaneasca la cea englezeasca”. Vezi sa nu iei exact invers, adica un adaptor in care sa intre un stecher englezesc pt a putea fi utilizat in Romania. Daca nu gasesti ceva ieftin cum am luat eu, are in Bricostore unul scump, poti comanda unul de pe digitalworld.ro si eventual gasesti si prin Anglia, dar sunt scumpe rau si nu te baza pe asta. Nu toate hotelurile au acolo.

    O sa fac cateva poze la ce am luat eu si le pun pe net.

      (Citează)

  13. multumesc, m.am gandit sa cumpar de aici, pentru ca in anglia totul e scump.
    o sa ies maine la cautat de adaptor.
    merci.

      (Citează)

  14. Sal,

    Stiti daca Franta foloseste ambele tipuri C/E? si unde pot gasi un adaptor pentru E?

    Multumesc

      (Citează)

  15. Hey! Plec si eu in curand in Anglia ( permanent ) si vreau sa cumpar un adaptor de care tot s-a vorbit aici, sa il pot introduce intr`o priza UK si pe urma sa pot pune electronice Ro :) imi puteti da va rog un link pt un magazin online sau ceva asemanator? cel din ultimul link nu mai este disponibil. Thank you

      (Citează)

  16. Eu am luat de la Conex Electronic, pe Maica Domnului
    http://www.conexelectronic.ro

    Cred ca pe acea strada gasesti la unul din magazinele de pe acolo, toate vand electrice si electronice. Era si in Bricostore unul universal dar scump.

      (Citează)

  17. Luni am fost la Conex Electronic si langa mine cineva a venit si a intrebat de un astfel de adaptor. Costa 16 lei parca, vine intr-un ambalaj de plastic. Mai ieftin decat acolo nu cred ca se gaseste si au si in stoc.

      (Citează)

  18. bagi un degetel in a treia gaura si totul va fi ok. TRUST ME

      (Citează)

  19. am eu d vanzare adaptor universal pentru toate prizele din lume.
    mail: bebebeb3@yahoo.com pret: 100 lei

      (Citează)

  20. La conex nu mai aveau adaptoare, nici langa ei, la Severin, dar am gasit peste drum la magazinul e-componente sau asa ceva.
    Ce am cumparat eu costa 5.5 ron, made in China dar par ok.

      (Citează)

    • In principiu nu le lasa nesupravegheate si nu te baza pe ele pentru amperaje mari. Am vazut unul care luase foc pentru ca era cam prost facut.

        (Citează)

  21. Am si eu o intrebare…si eu plec in Anglia in cateva zile si am nevoie de un adaptor…intrebarea este daca nu cunva e bun cel din America(am fost si mi-am luat atunci unul)..Deci nu merge si pe Anglia tot acela?Sunt diferite prizele?

      (Citează)

    • Sunt diferite, eu asa stiu. Arata la fel, dar unul are pinii patrati si altul rotunzi si nici distanta dintre ei nu e aceeasi. In plus, americanii sunt pe 110 volti, englezii pe 220.

        (Citează)

  22. Aha..deci pana la urma de unde as putea sa-mi iau unul cat de ieftin?:))

      (Citează)

    • Adaptor pentru Anglia, asta iti trebuie. Nu stiu cat de ieftin il gasesti, pana la urma e un plastic cu 3 fire inauntru care face adaptarea de la “gaurile” noastre la ale lor.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus