un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Video-comentarii

3 May 2008  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Am văzut la Manafu că există un plugin de WordPress care prin intermediul unui serviciu online permite adăugarea de video-comentarii la posturi. În loc să îţi scrii părerea într-un text, te înregistrezi cu un webcam , filmul se uploadează pe un site special şi apoi este inserat în blog, în comentarii. TechCrunch are sistemul acesta instalat şi am văzut destule videocomentarii la postul ce anunţă acest lucru. Pare o idee foarte bună, e Web2.0, e o extensie normală a videobloggingului de pe YouTube şi alte site-uri, dar eu văd un singur avantaj în acest sistem şi o grămadă de dezavantaje. În ordine:

Avantaje

  • dacă vrei să laşi drept comentariu un întreg discurs, o poţi face mai uşor acum. În loc să ocupi 10 ecrane cu cuvintele tale, ocupi doar 100 de pixeli sau cât o avea embedul de film în site. Nu contează că te-ai înregistrat vorbind 10 secunde sau 30 de minute, spaţiul fizic ocupat în pagină web este constant şi mic;

Dezavantaje

  • trebuie să ai webcam.
  • trebuie să arăţi bine, să nu fii îmbrăcat ciudat, să nu ai în spate păpuşi gonflabile sau alte ciudăţenii de care să râdă lumea.
  • trebuie să fii capabil să te exprimi frumos şi fluent, mult mai greu de realizat “live” decât atunci când scrii şi îţi alegi cuvintele şi poţi reformula oricând fraza.
  • cei care citesc comentariile trebuie să aibă boxe ca să îţi asculte părerea, şi e mai greu să citeşti un astfel de blog de la muncă sau din alt loc.
  • durează mult mai mult timp să asculţi o frază de 100 de cuvinte (să zicem) decât să o citeşti.
  • dai click pe Play la fiecare video-comentariu.
  • poţi să-ţi dai seama dintr-o privire cam despre ce e vorba într-un comentariu text, dar trebuie să vezi până la capăt un video-comentariu. După ce o faci poţi descoperi că a fost o pierdere totală de vreme şi că nu merită văzut.
  • creşte timpul de încărcare al paginii, buffer, alea.

Acestea fiind spuse, sper să nu-i vina cuiva şi de la noi ideea de a adăuga acest lucru pe blogul lui/ei. Ştiu că pare drăguţ şi modern, ca şi Snap Preview, dar e la fel de enervant. Doesn’t make nwradu feel all warm and fuzzy.

    2 comentarii

  1. Prea tarziu.

    Pe Florin de la Hi-q l-a “lovit” ideea de a adauga acel plugin. Inca nu am vazut nici un comentariu video, dar optiunea exista.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus