un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sloganuri in campanie

12 May 2008  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Văd că şi la alegerile de anul acesta unii candidaţi nu au putut scăpa de jocul de cuvinte “un candidat DeVotat”, care probabil li se pare genial. Dacă nu l-ar fi utilizat toată lumea din ’96 încoace, ar fi fost ceva mişto, dar aşa pare doar obosit.

Un alt candidat, la sectorul 2 parcă, are sloganul “un Negoiţă pentru sectorul 2”. Negoiţă e primar în sectorul 3 şi poate o fi un sinonim al primarului ideal. Problema e că eu, care nu locuiesc în acel sector, habar n-am cum e primarul din 3 şi dacă e bun sau nu. Mai mult, habar nu am cine e primar la alte sectoare decât al meu, a trebuit să caut pe net ca să aflu unde domneşte Negoiţă.

“Giugula îţi scade factura”, zice un banner, şi îl înfăţişează pe Giugula în imaginea inventată de Băsescu, îmbrăcat mai casual şi cu verigheta clar vizibilă pe deget. Problema e că dacă faci rime cu giugula şi factura, îţi sare rapid în minte că mai e un cuvânt care rimează cu el şi e obscen. Când vezi afişele peste tot, îi şi urezi o felaţie, tot prin rime.

Mă mir că, dacă tot sunt atâtea alegeri anul acesta şi la anul, nu a făcut nimeni până acum un site care să adune toţi candidaţii, să le pună profil, să le vedem sloganurile, să facă nişte sondaje, eventual să scoată şi nişte bani din publicitate electorală. Scriam zilele trecute de dificultatea de a găsi măcar o listă completă cu toţi candidaţii dintr-un sector.

    3 comentarii

  1. mai trist ca in toata aceasta fuga dupa ciolan exista oameni dati afara din case tocmai de clasa politica sforaitoare ca ce bine o sa’ti fie … as pune un link, dar sa nu se supere Radu …

      (Citează)

  2. Codrin Stefanescu: “Da-te cu tancul!”

      (Citează)

  3. corect. giugula.. ia si tu putin pu…terea-n mana

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus