un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce nu-mi plac feedurile partiale

2 May 2008  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Nu-mi place să fiu silit să intru pe un anumit site ca să citesc ce a scris un blogger pe care îl urmăresc. Este mai uşor de centralizat totul în Feedreader şi să văd acolo tot ce s-a mai scris peste zi. Dacă îmi place postul şi vreau să zic şi eu ceva, intru şi las un comentariu (sau dacă doar vreau să văd ce-au zis alţii).

Prefer să citesc un blog prin metoda care îmi place mie şi care mi se pare cea mai convenabilă. Poate cei mai mulţi din cei ce au feeduri scurte preferă să mai atragă vizitatori contorizabili pe site decât să le ofere acelaşi conţinut sub altă formă şi de a fi deci privaţi de posibilitatea de a mai îngrăşa o statistică sau a mai face un ban din reclame. Nu am nimic cu cei ce încearcă să facă un ban de pe urma blogului, dar soluţia cea mai bună pentru a atrage vizitatori şi page views nu e să cenzurezi feed-ul, ci să oferi constant un conţinut interesant, pe care nu îl pot afla mai întâi din altă parte, opinii personale, interesante şi bine argumentate pe subiectele despre care vorbeşte toată lumea şi (cel puţin pt mine este un “turn-on”) un limbaj decent (asta însemnând fără cuvinte urâte, ce îşi au locul în stilul oral, atunci când aceeaşi idee poate fi exprimată cu aceeaşi putere prin alte cuvinte ne-obscene). Din păcate însă cei mai mulţi gândesc “ia să activez short feed, ca să îi forţez pe cititori să intre pe site”, dar nu îşi dau seama că în acest caz sunt obligaţi ca în acel unic paragraf sau în acele prime 200 de caractere care ajung în feed trebuie să scrie ceva foarte interesant şi captivant, încât să îmi doresc să văd restul postului şi deci să intru pe site.

Dacă ce ai scris începe slab şi plictisitor, nu intra să văd continuarea. Dacă ai scris “uitaţi-vă la filmul de mai jos, e super tare”, dar embedul de pe YouTube nu intra în feed, nu intru nici eu pe site să-l văd. Dacă din cele câteva rânduri din feed nu-mi dau seama nici măcar despre ce va fi restul postului, nu intru. Dacă ai pus o fotografie şi atât, fără nici un alt cuvânt în post, iar această fotografie nu ajunge şi în feed, nu ajung nici eu pe site la tine. Pot să număr pe degetele de la o mână bloggerii pe blogul cărora am intrat în ciuda feedului scurt. În schimb, pe o grămadă nu i-am mai citit tocmai din acest motiv. Iar aici la mine mereu va fi full feed şi cine vrea să citească acest blog o poate face cum vrea şi oriunde vrea. Pe Blogspot aveam şi o opţiune de a primi pe email noile posturi, o voi adăuga şi aici imediat ce îmi dau seama cum s-ar putea face acest lucru.

  5 comentarii

 1. partea proasta e ca feedul tau este partial, stiai?:))

    (Citează)

 2. @Arhi, feedul lui Nwradu este full la mine. Ciudat.

  @Nwradu, total de acord cu tine. Am sters din reader tot ce are feed partial si am ramas doar cu 58 de bloguri romanesti. De la vreo 160 cate aveam.

  Cat despre posturile prin e-mail, incearca pluginul de la feedburner sau cel pe care il foloseste Zoso.

    (Citează)

 3. me stupid. era de la feedreader

    (Citează)

 4. feedul se taie automat daca ai tag de more (cum e insemnarea cu valcea). exista un plugin care sa rezolve asta, da’ mi-e lene sincer acum sa caut… intreaba-ma pe messenger intr-o zi, ca e pe bookblog si gasesc linkul usor.

  poti sa iti pui abonare pe e-mail ori printr-un plugin, ori prin feeburner.

    (Citează)

 5. Cat adevar graiesti… Nici eu nu-i suport pe astia cu feed partial.

  Cateodata citesc din mobil feed-urile si mi-e lene sa deschid un site intreg cu pozele temei daca ma interesaza doar textul si eventual o poza din post.

  Il rugasem si pe VisUrat sa le bage full, dar s-a facut ca uita. Ca multi altii.

  Feed-ul partial este o dovada ca blogger-ul respectiv este o “tarfa a traficului”, altfel nu inteleg de ce ar alege aceasta optiune.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus