un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu mai face lumea sport

17 Apr 2008  ·

Uncategorized  ·

6 comentarii

E un articol în Gândul despre un fenomen ce duce indirect la obezitate în rândul tinerilor: tot mai mulţi elevi refuză să facă orele de sport, venind cu scutiri. Motivele ar fi în faptul că le strică media, că n-au chef să se schimbe, că e obositor, din astea, totul în condiţiile în care UE recomandă 3 ore de sport pe săptămână iar la noi se fac doar 2 ore.

Mă întreb de ce nu mai are chef lumea să facă sport. Eu ţin minte că mereu în liceu aşteptam cu cea mai mare plăcere sportul pentru a juca un baschet cu colegii. Făceam inclusiv iarna, pe ger, la prima oră în curtea liceului dacă sala era ocupată. Nu ne deranja. Mai chiuleam de la ore sau rămâneam după ore pentru a mai juca un meci.

Cred că vina este a profesorilor. Şi eu uram când profului îi venea să ne pună la dat ture de sală, la făcut mersul piticului, gimnastică şi prostii din astea. Vroiam doar să jucăm. Odată ce ne dădea mingea, ne scotea cu forţa de pe teren. Când s-au schimbat toate astea?

    6 comentarii

  1. niciodata nu mi-a placut sa ma schimb pentru sport. sa car dupa mine o sacosa de lucruri, eventual si adidasi iarna? nu multumesc.

    am chiulit de la sport aproape toata clasa a 11-a (treceam pe la prof – dirigu – si ii spuneam ca noi mergem sa ne dam in leagane), dupa care am facut un semestru intensiv si am dat bacul la sport.

    ai dreptate cu jocurile, dar sa fie varietate! ai mei nu vroiau sa cumpere minge de volei si eu urasc baschetul. sa alerg juma’ de ora aiurea ca dupa aia sa joc un joc pe care nu-l sufar? din nou, nu multumesc.

      (Citează)

  2. eu jucam fotbal in curte .. la fel vara iarna .. nu conta. Acum sunt prea emo-tionali boracii astia computeristi sa mai faca efort. lame ass mother fuckers.

      (Citează)

  3. s-a schimbat de cand se vorbeste si rahatul asta de limba romana cu expresii gen “proast-o” sau “qm ejti bha”; s-a schimbat de cand ne place sa stam mai mult pe haifaiv mess si prostii d-astea si de cand ne place sa cumparam copiilor calculator de la 4-5 ani si mobil din clasa 1 ca sa aiba copilu ce sa faca. acum nu se mai iese la fotbal sau baschet in parc

      (Citează)

  4. Nici mie nu mi-a placut sistemul de notare la orele de sport. Sistemul de notare este discriminant fata de cei care nu au fizicul necesar pentru probele respective.
    Ar trebui sa fi un sistem ca in facultate unde aveam materii cu admis/respins, la care se puteau da si note dar care nu contau la media generala.

      (Citează)

  5. hai sa fim seriosi, notele se dau oricum doar de 9 si 10. proful vede ca daca tu ai ceva strat de slana, dar macar arati ca iti pasa si ai prezenta mare la orele lui te trece cu 10.

      (Citează)

  6. Sport? In afara de ture de teren si rahaturi dinalea cu mersul piticului si rostogoliri n-am prea facut…. ca mingi pentru un fotbal sau altceva nu erau. Si ar trebui sa atraga elevii la sport nu sa te oblige la rostogoliri si mai stiu eu ce, sa le dea elevilor o minge si mai departe se descurca ei. Oricum, cel putin cand eram elev, nu avea cum sa ma ajunga obezitatea, zilnic eram in spatele blocului la un fotbal sau mai stiu eu ce.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus