un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vai de legile noastre

29 Jan 2008  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Cică s-a schimbat legea privind tratamentul animalelor, zice Hotnews. Începând cu 25 ianuarie, legea spune că acum autorităţile vor lua de pe străzi câinii vagabonzi, îi vor steriliza, şi dacă nu-i adopta nimeni în 10 zile, îi eliberează din nou pe străzi. Înainte probabil că îi omorau, deşi n-am văzut niciodată statistici clare. În loc să scăpăm clar şi decisiv de câinii vagabonzi, îi eliberăm iarăşi pe străzi. Ne facem de râs în toată lumea cu 200.000 de câini în Bucureşti. Înainte să sară iubitorii de câini vagabonzi la scandal, le amintesc că: 1. toate ţările “civilizate” au rezolvat problema câinilor prin eutanasiere; 2. chiar şi PETA, marii salvatori şi militanţi pentru drepturile animale, au omorât în 2006 circa 97% din animalele luate de pe străzi din statul american Virginia, găsind case noi doar pt 12 câini sau pisici, după cum zice acest articol; 3. dacă îi iubiţi aşa mult, luaţi-i în casă, nu-i lăsaţi pe străzi. Tot prin această lege, cine omoară animale (referire la reportajele alea de pe la televizor), primeşte amendă penală sau puşcărie. În practică, sunt curios dacă acest lucru se va întâmpla vreodată.

A doua ciudăţenie a legii: cazul Elodia. Îl arestează ăştia săptămânal pe Cioacă şi după o zi sau două îi dau drumul iarăşi. Acuzaţia este de violare a corespondenţei Elodiei, nu crimă, aşa că oricum nu e mare problemă. Oare procurorii aceia sunt chiar aşa de incompetenţi? Dacă de mai multe ori la rând consideri că ai dovezi suficiente încât să arestezi pe cineva, şi mereu se dovedeşte că aveai <organ sexual masculin> şi a doua zi îl eliberează instanţa, înseamnă că eşti prost rău la meseria aceea. Nu ştiu în alte ţări cum e, dar în filmele americane eu am văzut (şi dacă e în filme, e clar că e adevărat) că acolo poliţiştii fac arestul doar atunci când au cele mai convingătoare dovezi posibile. De ce? Pentru că dacă te joci cu “eşti arestat, ba nu, du-te acasă”, te poate acuza suspectul de hărţuire şi incompetenţă şi apoi e mai greu să-l arestezi când chiar ai ceva. Şi chiar dacă Cioacă nu acuză pe nimeni, justiţia română oricum îşi face o imagine proastă prin astfel de obiceiuri, măcar că va exista mereu vreun blogger şmecher şi foarte sexy care să atragă atenţia asupra acestui fapt printr-un astfel de post.

În plus, dacă justiţia este atât de pornită pe această acuzaţie de violarea corespondenţei, păi ar trebui arestată jumatate din România. Toţi ăia de căutau “cum să spargi un cont de Yahoo”… la bulău! Toţi cei care au citit mailul prietenului/prietenei, toţi care au găsit un calculator deja logat pe Yahoo, etc. Să fie arestaţi de 5 ori! Şi eliberaţi a doua zi, evident.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus