un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bilete Euro 2008

25 Jan 2008  ·

Uncategorized  ·

1 comentariu

Mă uitam pe site-ul FRF la regulamentul privind vânzarea de bilete la meciurile naţionalei de la Euro 2008. Sunt o grămadă de reguli restrictive. De exemplu este interzisă organizarea de concursuri şi tombole care să dea ca premii astfel de bilete (am impresia că e vorba de biletele la meciurile din grupe ale României, nu ştiu dacă se aplică şi la premii generale de genul “bilete la finala”), iar o persoană are voie să cumpere maxim 2 bilete. Pentru cumpărare îţi cere o grămadă de date personale, plus copii după paşapoarte şi alte acte, iar apoi nu poţi vinde biletele decât dacă anunţi FRF-ul de identitatea noului posesor şi îşi dau şi ei acordul.

Oricum, par a fi în jur de 6500 de bilete pentru fiecare meci al naţionalei, dar din care FRF doar 55% va pune la vânzare, restul şi le ţin ei pentru sponsori şi rude. Preţurile sunt de 120, 90 şi 55 de euro, funcţie de categoria biletului. Pentru cei care chiar vor, sunt toate detaliile pe site-ul FRF.

    1 comentariu

  1. Euro 2008…ne vrem fotbalul inapoi!

    Dupa meciul cistigat impotriva Olandei la Constanta, la nivelul oficialilor si parazitilor din preajma federatiei romane de fotbal, au inceput sa se faca tot felul de calcule referitoare la biletele pentru turneul final si la beneficile financiare (si nu numai) ce pot fi obtinute in urma vinzarii/”distribuirii” acestora.

    O serie de ”informatii” puse in curculatie prin intermediul presei au facut ca, pina la sfirsitul anului trecut, sa nu se stie nimic sigur referitor la modaliatea de rezervare/cumparare a biletelor.

    Recent, federatia a decis sa “modifice din nou schimbarea” anulind, fara nici o justificare logica, prerezervarile realizate pe siteul biletefotbalonline.ro, desi aceasta campanie de rezervari avusese initial girul protectorilor federali.

    Cu ocazia aceleiasi conferinte de presa, “plebeii” au fost informati, cu eleganta, ca le vor reveni doar jumatate din biletele rezervate de forurile internatioanale Romaniei. Cealalta jumatate, reprezentata de biletele de categorie superioara, se cuvin, aparent, oficialilor, sponsorilor si partenerilor federatiei precum si “familiei fotbalului”, denumiri pompoase in spatele carora se ascund capii mafiei fotbalistice romanesti si interlopii din anturajele lor.

    Ultima gaselnita a “oficialilor” pusa in practica cu complicitatea reprezentantilor ministerului de interne o reprezinta bluff-ul promovat zilele acestea pe toate canalele, respectiv interdictia de a asista la meciurile din Elvetia, interdictie pe care vajnicii “oameni ai legii” o vor aplica suporterilor romani, prin metode “specifice”. S-au aruncat in discutie vorbe de genul “lista neagra”, ”lista huliganilor romani”, “suporteri cu antecedente”, ”baza de date a jandarmeriei” si tot asa. Concluzia: “daca nu sunteti niste ingerasi, clovni sau mafioti nu veti ajunge la euro, iar de chestia asta ne vom ocupa noi”. Singura scapare a acestui plan de manipulare copt de fostii securisti si respectiv militeni (tov. georgescu, tov. olipiador antonescu si tov. dumitru “mitica” dragomir) este ca toata povestea nu-i decit o suma de minciuni, dezinformari si deformari ale prevederilor legale. Asta si faptul ca nu suntem niste brute fara minte asa cum si-ar dori “domniile lor”.

    La obiect: ce este aceasta atit de laudata “baza de date a jandarmeriei”? Nici mai mult nici mai putin decit o lista cu datele persoanale ale citorva mii de persoane care au fost identificate sau sanctionate contraventional cu ocazia desfasurarii unor evenimente sportive. Se regasesc in “legendara” baza de date persoane care au pur si simplu legitimate sau ale caror amenzi contraventionale au fost anulate in instanta, drept acte lipsite de orice valoare sau fundamentare. Ce vor tovarasii sa ne bage pe git este ca nimeni de pe aceasta lista nu va putea sa-si cumpere bilete pentru campionatul european (asa ca ar fi mai bine nici sa nu incerce).

    Fals.

    Ce uita sa mentioneze acesti militieni este faptul ca prezenta pe aceasta asa-zisa “lista neagra” nu are absolut nici o semnificatie legala. Nici in Romania, nici oriunde altundeva.

    Retinerile abuzive, amenzile aplicate fara fundamentare legala, precum si legitimarile de rutina nu valoreaza nici cit o ceapa degerata. Cel putin atit timp cit vom mai trai intr-o societate ce se doreste a fi democratica.

    Citez din regulamentul oficial privind securitatea in cadul turneului final Euro 2008:

    The persons who are subject to a local, national or international stadium ban shall be turned away and denied access to the Stadium. Such persons shall not be entitled to reimbursement of the admission charge.

    Pentru tovarasii semianalfabeti precum si pentru domnii autosuficienti din presa, asta s-ar traduce prin: Persoanelor care au o interdictie locala, nationala sau internationala de participa la meciurile de fotbal, le va fi refuzat accesul pe stadion. Aceste persoane nu vor avea dreptul de a solicita contravaloarea biletelor.

    Subliniez: persoanele care au o interdictie.

    Din cite imi pot aminti doar citeva zeci de persoane din Romania corespund acestei descrieri (desi probabil o parte dintre interdictii au espirat deja) iar restrictia de a participa la campionatul european, in calitate de spectator, se aplica exclusiv acestor persoane.

    Prevederea legala romaneasca care se aplica in situatia de fata si pe care o gasim chiar in legea scornita de aceleasi minti “luminate” (lege pe care chiar creatorii ei sunt primii dispusi sa o incalce) este urmatoarea:

    Art. 57. – În situatia în care există indicii că persoane împotriva cărora s-a dispus măsura interzicerii accesului intentionează să participe la o competitie sau joc sportiv în afara granitelor tării, punctul national de informare pentru manifestări sportive comunică datele de identificare ale acestora organismelor de aplicare a legii din tara unde urmează să se desfăsoare jocul sportiv.

    Acestea fiind spuse, biletele pentru meciurile pe care nationala noastra le va desfasura in cadul turneului final al Campionatului European 2008 pot fi cumparate prin intermediul siteului: http://www.biletefotbalonline.ro formularul il gasiti aici: http://www.biletefotbalonline.ro/meciuri.html

    Pentru orice probleme intimpinate din partea federalilor sau a reprezentantilor jandarmeriei romane, adresati-va

    Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului http://www.anpcnet.ro/ro/

    si/sau Instantelor de judecata competente.

    Hai Romania!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus