un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cine? Ce? Cum? votam

19 Nov 2007  ·

Uncategorized  ·

Spune-ți părerea

Cică duminică votăm. Deşi urmăresc ştirile de orice fel, abia azi m-am dumirit mai bine ce şi de ce votăm. Cel cu uninominalul: am citit pe Hotnews un “studiu de caz” al celor două variante propuse de Băsescu şi Tăriceanu. Ambele am avantaje şi dezavantaje. Eu sunt pentru uninominal ca să nu mai existe manevre cu bani daţi către partid ca să te pună pe listă, cu migraţia de la un partid la altul, etc. Alegi omul şi principiile sale. Problema e că nu ai pe cine să alegi în acest moment, nici un partid nu are cine ştie ce personalităţi marcante din care să poţi face un Parlament, şi nici peste un an sau doi nu va fi altfel. Dar mă rog, tot e mai bine ca actualul sistem.

Însă pt europarlamentare? Ce aleg? Pe cine? Cine sunt oamenii ăia de-i mai văd pe panouri prin oraş? Ce vor să facă, ce idei au şi cum vor să ne reprezinte în lume? N-a fost timp nici de campanie, nici de prezentări, nici de nimic. Mă mir că Stolojan vrea să fie ales europarlamentar… s-o fi săturat de România şi vrea să stea în străinătate, să bage strâmbe de acolo. Pun pariu că la alegerile electorale următoare va demisiona rapid din funcţia de europarlamentar şi va veni aici ca să se dea în alianţă cu PD-ul şi să prindă şi el vreun post. Asta dacă nu se îmbolnăveşte iar.

Am senzaţia că duminica nu vor fi alegeri. La uninominal se va decide în cine are mai multă încredere lumea, în Băsescu sau Tăriceanu. Diferenţele dintre propunerile lor n-au fost exprimate prea clar, aşa că votul va fi acordat oamenilor care le propun. Iar la europarlamentare este acelaşi lucru, doar că acolo se va alege în funcţie de partidul în care are încredere lumea. Cazul Elodia a fost de o mie de ori mai mediatizat decât ce alegem duminică.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus