un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Real

29 Oct 2007  ·

Uncategorized  ·

Spune-ți părerea

Am fost azi la Real. Nu mai era aglomeraţia de vineri, deşi parcarea era plină. Am găsit însă rapid un loc. Iar magazinul nu m-a impresionat deloc. Puţine produse din fiecare gamă. Mai mult alimentare (mă aşteptam, având în vedere că Real este o divizie mai ieftină a lui Metro), haine foarte puţine, electronice foarte puţine. E bun doar să iei mâncare şi de-ale casei, dar nu ai la ce să căşti gura şi în rest, precum în Cora sau Carrefour sau Auchan.

Ce m-a mirat a fost proasta organizare. După carne urma raionul de chimicale. Ciocolată era la un raft iar biscuiţii la 3 rânduri de rafturi mai departe. Hainele erau într-un colţ al magazinului, dar şi în centru. Raionul de vinuri în schimb este imens (se vede ce place romanilor) şi frumos făcut. Am băut un vin Shiraz, din Africa de Sud, luat de acolo. La raionul de bere găseai şi Sprite. La raionul de dulciuri era cam sărăcie. Poate în timp mai fac rost şi de alţi furnizori şi de marfă mai multă.

Şi cel mai tragic era la raionul de electronice şi electrocasnice. Să vinzi un televizor de 60 de milioane cu o etichetă pe care scrie “Televizor, mufa componente, mufa hdmi” mi se pare o încercare zadarnică. Ce-l face aşa scump? Ce caracteristici are? Mufele sunt cele clasice, nu e ceva special acolo. M-am uitat la multe LCD-uri pe acolo (mă cam bate un gând în viitor) şi noroc că ştiam eu dinainte de care sunt şi ce capabilităţi au, pt că etichetele nu precizau nimic. La unele lipseau de tot, altele nu aveau preţul trecut. Pentru calculatoare erau foarte puţine componente şi periferice. Slab rău la aceste capitole. Iar la ieşire erau puţine case, doar 40, iar la casa de maxim 10 produse nu se respecta această regulă. Parcarea ori nu are ventilaţie, ori nu mergea, pt că te sufocai de la gazele de eşapament.

Real-ul în care am fost acum 2 ani lângă Dresda era superb. Avea produse de la cele de care nu auzisem niciodată până la mărci internaţionale, dar toate erau la preţuri mici. Puteai să-ţi faci cumpărăturile în linişte, să găseşti de toate, să fii sigur că dai puţini bani pe ele. În România, parcă sunt complet alte legi ale cererii şi ofertei.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus