un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Idei de afaceri

10 Oct 2007  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

De la o vreme, atunci când conduc, îmi tot vin idei pentru nişte afaceri posibile (asta atunci când nu fac poze la alţi conducători ce citesc ziarul la volan). Zilele astea am avut două.

Prima: cărucioare pt hipermarket-ul ce calculează automat valoarea produselor pe care le-ai băgat deja în coş, şi o afişează pe un ecran micuţ. Soluţia se poate implementa fie simplu (un scanner micuţ în coş, legat prin wireless la baza de date a magazinului, cu un afişaj simplu) sau complex (RFID şi altele). Evident, nici un magazin nu le va dori însă, pt ca în general lumea cumpăra de mai mulţi bani decât îşi propusese şi abia la casă vede totalul până la ultimul leu, unde este şi şocul.

A doua (care probabil există pe undeva): un restaurant în care să se servească mâncare ca în avion. În casolete din alea mici, cu tacâmuri de plastic, cănuţe joase şi porţii sigilate. Scaunele să fie ca în avion, măsuţele să fie mici şi pliabile. Serviciul să fie asigurat de tipe îmbrăcate în stewardeze, care să meargă printre mese cu tăvi din acelea supraetajate, pe roţi. Multe lume în România zboară cu low-cost sau nu zboară deloc, şi nu apucă să vadă experienta mâncatului la bordul avionului. Ar fi un loc de atracţie tocmai prin ciudăţenia lui. Am văzut pe CNN acum ceva vreme despre un hotel ce avea camerele amenajate exact ca în avion, patul fiind un scaun rabatabil, toaleta micuţă şi metalică, etc.

    1 comentariu

  1. a doua idee suna bine, cu conditia sa nu fie mancare proasta de avion :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus