un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum sa recunosti un profesor care nu stie sa predea

22 Oct 2007  ·

Uncategorized  ·

7 comentarii

Iarăşi povestiri de la masterat, acelaşi curs, la care astăzi a fost examenul. Cum ştii că e ceva putred în organizarea cursului, a materiei şi a examenului? Atunci când oameni trecuţi de mult de băncile şcolii, cu soţie şi copii acasă, se văd nevoiţi să copieze pe sub bancă, să facă fiţuici, să se ferească de profesor, să se aşeze într-o bancă propice, etc. E greu de înţeles pentru profesor că nu poţi cere unor oameni care muncesc 8 ore pe zi să înveţe 150 de pagini de matematică şi formule anapoda, în două zile, în această etapă a vieţii? Da, şi nu ai ce face, pentru că metodele de predat sunt cele vechi, iar profesorului nu i se pare nimic bizar în faptul că trebuie să ameninţe un om la 40 de ani sau mai mult că îl dă afară dacă mai vorbeşte sau dacă nu îşi duce mai repede “materialele” la geam.

Era de bănuit de când l-am văzut prima oară pe profesor. Genul care din când în când mai ţine morală despre societate, clasa politică, Becali şi alţi îmbogăţiţi prin metode bizare, corupţie, organizarea defectuoasă a ţării, fără să observe că el nu ştie să-şi organizeze nici măcar propriul curs. Cu atât mai distractiv este când începe să ne spună că el nu este de acord cu anumite notaţii şi denumiri din materia pe care o predă, şi le dă el nume noi, “mai bune”. De parcă experţii care au scris manuale şi sunt renumiţi în acel domeniu ar fi nişte idioţi toţi. Bine că s-a terminat modulul ăsta.

    7 comentarii

  1. o scena asemanatoare am avut eu la examenul la piete de capital. 2 oameni, sot si sotie, cu o varsta de 45-50 de ani, cu caiete in banci, hands free in ureche si asezati pe ultima banca in amfiteatru. nu cred ca faptul ca profesorul nu stie sa predea are vreo importanta. ei nu ar fi avut timp sa invete nici cu alt profesor/alta materie.

      (Citează)

  2. cat de ciudat ca tu ai deja examene si eu am ajuns de-abia la un singur curs… naspa asta cu modulele :P

      (Citează)

  3. un profesor care nu stie sa predea e unu care citeste dintr-un manual si nu tine cursul liber, din pacate asta se intampla si in facultate, bun cel putin la mine e un caz izolat.

      (Citează)

  4. E mai complicat de atat la noi. Masteratul reprezinta studii suplimentare, si oricum taxa este destul de mare. Presupunem deci ca se duc doar cei care chiar vor sa studieze aceste aspecte noi.

    In aceste conditii, nici n-ar trebui sa mai fie examen. Cine vrea invata, pune intrebari, afla mai multe, castiga niste cunostinte. Cine nu, poate nu e interesat de respectivul subiect/materie, dar hai sa nu-l fortam sa copieze ca sa treaca examenul, dupa ce a venit din proprie initiativa acolo.

      (Citează)

  5. stiu cel putin in functie publica ca dupa ce iei masteratul creste si salariul… sau ai dreptul sa ai functie de conducere , ceva de genu

      (Citează)

  6. nu e posibil sa nu dai examen dar sa primesti diploma de “master” sau orice diploma cu oarecare greutate. La formele de invatamant la care nu dai examen, fie nu primesti nimic, fie cel mult un certificat de absolvire fara nici o valoare. Cu cat examenul e mai greu si il iau mai putini, cu atat diploma are greutate mai mare, si invers.

      (Citează)

  7. Ce spui tu e foarte bine in teorie. In practica, profesorul a predat un curs pe care nu l-a inteles nimeni, a dat niste subiecte din el, si apoi a plecat din sala. Am copiat toti, mai ales ca aveam toate variantele de subiecte rezolvate pe undeva. Trecem toti examenul si diploma, dar fara sa ramanem cu ceva. Cine vrea insa, poate invata, daca i se pare util.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus