un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fotografiile inscrise la concursul Hotnews

13 Sep 2007  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Hotnews iarăşi a strâns o grămadă de fotografii trimise de oameni, pe subiectul “Vara 2007”. Unele fotografii sunt chiar interesante, unele sunt obişnuite, unele sunt de tipul Hi5 (ex1, ex2), iar majoritatea au probleme mari cu focalizare, compoziţie, etc. Le puteţi vedea pe toate aici. Finaliştii şi câştigatorii vor fi aleşi în zilele următoare. Cel mai mult mi-a plăcut aceasta ce înfăţişează Veneţia văzută dinspre Murano, felicitări fotografului pt un cadru foarte bun (varianta mare).

    7 comentarii

  1. stefan tuchila

    14/09/2007 la 1:09 AM

    reusita imaginea dar mai trebuia lucrata la contraste si recropuita ca se scurge incet dar sigur catre stanga, foarte neplacut.
    in rest concursu hotnews e bine ca exista, nu e bine “cum” exista

      (Citează)

  2. Eh, concursul cerea ca fotografiile sa nu fie modificate in afara de un eventual contrast si brightness. Unele sunt prea modificate, si de asta si trebuie ales un juriu competent, sa le evalueze bine. Uite doua exemple.

      (Citează)

  3. nu au ce cauta aici artistii profesionisti. mi s-ar parea nedrept si nedemn in acelasi timp. pentru ei exista alte concursuri cu alte pretentii. e vorba de amatori cu suflet de artist si poate cu putin noroc c-au prins toate cerintele satisfacute intr`un anumit timp si loc.

      (Citează)

  4. stefan tuchila

    14/09/2007 la 1:11 PM

    artist profesionist, animalu asta nu exista :).
    este absurd si tampit simultan sa ceri fotografii fara modificari… fotografia este prelucrata de vreo 160 si ceva de ani, de cand exista. mai ales in fotografia digitala este tampit sa o lasi cum “iese”.. lasi aparatul sa decida. eu lucrez exclusiv in “raw”. nu poti sa faci imaginea tif sau jpg fara minim schimbat cca 10 parametrii. sa inteleg ca eu nu corespund ? :D

    ce mi-ai dat tu …. prima e hdr a doua nu sunt sigur, dar poate fii doar curves si levels. asta e, mare prelucrare nu e. exagerat ar fii sa pui 2 turnuri in fundal si 3-4 avioane pe cer.

    imaginea asta ti se pare prelucrata? http://badorgood.com/foto/486328557+542.jpg
    am stat sa o lucrez cam 20 min.

      (Citează)

  5. Da, la a ta mi se par culorile prea vii. Din cele doua exemple date de mine, un HDR chiar n-ar trebui sa fie la concursul acesta, pt ca in fata unui juriu neprofesionist mereu va parea o fotografie super, cand de fapt sunt mai multe si imbinate si prelucrate. Iar in a doua iarasi mi se pare editare la greu, la culori, contrast, contur, blur, margini. E ca si cum ar veni tipul de pe Stuck in Customs la concursul asta, normal ca ar castiga.

      (Citează)

  6. stefan tuchila

    15/09/2007 la 12:12 PM

    pai de aia suntem in democratie. cat timp respectam regulile sa putem face m ce vrea. daca participa, de ce sa nu si castige ?
    oricum concursu asta e de kk, vezi pe zoso

      (Citează)

  7. In regulament scrie ca participantii pastreaza drepturile de autor asupra materialelor, dar participand isi dau acordul ca Hotnews sa le foloseasca in diverse scopuri, cu mentionarea numelui autorului. Prin urmare sa consideram ca toti cei ce au pus imagini au fost de acord cu acest aspect, si degeaba se plang dupa. Aiurea este ca Hotnews poate chiar face bani cu acele fotografii, si tie doar iti mentioneaza numele, dar ai fost de acord cu asta de la inceput…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus