un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Firefox la 400M

9 Sep 2007  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Mozilla se bucură că Firefox a fost downloadat de 400 de milioane de ori până acum. Totuşi, există doar 120 de milioane de utilizatori ai acestui browser. O rată de “conversie” de cam 30% e aşa bine? Din 10 oameni care iau programul, doar la 3 le place. Aşa o fi şi la alte software-uri? Chiar şi Mozilla recunoştea într-un articol ca din cei care downloadeaza browserul, doar 50% îl şi instalează, iar din aceştia 50% devin utilizatori.

  9 comentarii

 1. pai de exemplu numai eu l-am luat de vreo 10 ori, in diverse versiuni, dezinstalat ca nush ce avea, iar instalat, etc…

    (Citează)

 2. nu stiu exact cum se fac aceste calcule. eu personal downloadez de mai multe ori din diverse motive, reinstalari, versiuni mai noi[nu aleg update].
  pe de alta parte e destul de greu sa treci pe ceva nou cand ti-ai intrat in mana. si eu am fost circumspect la aparitia ff si a trebuit sa treaca o vreme pana sa renunt definitiv la IE.
  eu consider ascensiunea ff extraordinara, cu toate problemele intalnite.

    (Citează)

 3. Inainte sa trec la Firefix m-am jucat si cu alte navigatoare. Netscape, Opera… totusi trecerea la Firefox a fost brusca, l-am instalat, mi-a placut l-am pastrat ( chiar daca am instalat pe pc 4 browsere ( Firefox, Ie, Opera si Safari ) folosesc 99 % din timp Firefox.

  Daca calculele lor sunt corecte, au o “penetrare” in piata excelenta in conditiile in care Iexplorer vine preisntalat pe sistemele Win. Cati isi pun macar problema sa incerce alt browser? Prea putini. De multe ori le colcaie pc-urile de spyware si alte magarii si le spui ca e de la Iexplorer si nu-i intereseaza.

    (Citează)

 4. Firefox in comentariul de mai sus :D

    (Citează)

 5. Inca nu cred ca a intrat bine pe piata IE7, care aduce tab-uri si alte imbunatatiri, plus o interfata placuta. Cred ca multi s-ar multumi cu acesta, daca le-ar veni preinstalat.

    (Citează)

 6. m`am uitat pe analytics … si din 270 000 vizitatori 48% aveau o versiune de firefox … pe locul doi venea ie cu vreo 40%.

    (Citează)

 7. La mine e invers pe ultima luna, IE cu vreo 48% si Firefox pe locul 2 cu 40 si ceva…

    (Citează)

 8. oricum tot IE e cel mai utilizat apoi bine Firefox dar cum zice si Radu inca nu a intrat bine pe piata IE7…eu primul lucru dupa ce instalez driverele si antivirul pe comp urmeaza bine inteles Firefox :).personal dwl firefox de vreo 30 40 ori pe luna(nu numai la mine acasa…la prieteni la servici la taica etc etc :P )

    (Citează)

 9. Imi place Firefox si ma descurc excelent cu el. Am incercat mai toate versiunile si va recomand mozilla firefox 2 fara nici un fel de adaos de la mcafee sau weatherbug …….Il consider cel mai bun!

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus