un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Why is Firefox blocked hacuit

20 Aug 2007  ·

Uncategorized  ·

1 comentariu

Chestia asta e chiar amuzantă. Site-ul whyisfirefoxblocked.com, care explica de ce unele site-uri blochează browserul Firefox, a fost hăcuit de cineva şi transformat într-o reclamă la Firefox acum. Genial. Imaginea e şi pe Flickr în caz că site-ul revine.

Scandalul a pornit de la faptul că Mozilla susţine extensia AdBlock Plus, care blochează reclamele din site-uri şi chiar servere întregi de servit publicitate. Acest lucru nu convine celor care menţin respectivul site, deoarece ei trăiesc din reclamele pe care fac click utilizatorii. Sincer să fiu nu pot spune că îmi pare rău de ei, deoarece multe reclame sunt foarte enervante şi te agasează pe fiecare pagină (nu mai zic de cele cu sunet). Dacă s-ar face o lege ceva, ca la TV, încât reclamele să nu depăşească anumite mărimi pe pagină şi să respecte anumite norme, poate nu le-ar mai bloca lumea. De exemplu foarte puţini blochează reclamele Google, care sunt discrete, dar altfel stă situaţia cu un flash imens care îţi acoperă ecranul. Plus că vorba cuiva, cine blochează reclamele oricum n-ar fi făcut click pe ele, aşa că site-urile n-ar fi câştigat bani oricum de pe urma acelui utilizator de Firefox.

    1 comentariu

  1. E vezi? Aici se diferentiaza Opera de Firefox. De ce sa blocheze un site accesul unui utilizator (prin blocarea browser-ului), cand poate utilizatorul sa aleaga cate reclame sa vada.

    Firefox nu e chiar atat de bun. E doar mai popular.

    Pe mine sincer ma deranjeaza mai mult reclamele google, care arata aiurea in orice site (mai ales in bloguri). Un banner, fie el si flash se integreaza mai bine in aspectul site-ului pt ca e lucrat individual. Ce preferi sa vezi un gif ca baner in header sau sa citesti: “Microsoft a anuntat ca Xbox
    ————-
    Console Portabile | Calculatoare|
    ————-
    va fi disponibil in Romania de anul viitor”. Eh?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus