un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mass-media boicoteaza pe Basescu

22 May 2007  ·

Uncategorized  ·

8 comentarii

Joi, când Băsescu va fi “reînscăunat” preşedinte, trustul de presă Intact (Antena 1, Antena 3 şi tot ce mai are Voiculescu) şi MediaPro (ProTV şi ce mai conduce Sârbu) nu va prezenta deloc ştiri cu Băsescu. Doar Realitatea TV rămâne să prezinte, şi bănuiesc că televiziunea naţională, pe care Gâdea a uitat să o amintească atunci când a prezentat această ştire şi a făcut socoteală.

Asta ca urmare a unei propuneri a Clubului Roman de Presă, prezentată ca o modalitate de a sancţiona gestul preşedintelui Băsescu de a fura un telefon mobil şi a numi-o “ţigancă împuţită” şi “păsărică” pe jurnalista care îl filma.

Este cam penibil şi ce făcea jurnalista. Nu a fost permis accesul camerelor de filmat în Selgross, unde era Băsescu, probabil magazinul având o politică “fără filme şi fotografii”. Aşa că respectiva intrase şi îl filma cu telefonul mobil. Bănuiesc că e interzisă filmarea cu totul, nu doar cea cu camere profesionale. Mai penibil este Voiculescu, care astăzi i-a trimis lui Barosso sau cine e pe la Comisia Europeană o scrisoare în engleză, în care îi spune acestuia ce conotaţii are cuvântul “păsărică” în limba noastră, cum a furat Băsescu un telefon, ce remarci rasiale a făcut, etc. S-a ajuns la metoda “dacă nu eşti cuminte, te spun la doamna educatoare UE”.

    8 comentarii

  1. As fi curios cat de explicit a fost Voiculescu atunci cand a descris in engleza conotatiile cuvantului “pasarica”. Ai cumva si textul in engleza? Asta ar fi de amuzament. Apoi as fi curios daca a scris la UE si cum isi insulta el invitatii la Antena: pe Dinescu si pe Monica Macovei – sa imi amintesc doar doua dintre cazuri. Asta pentru obiectivitate.

      (Citează)

  2. @hrnicu: ar fi curios de vazut cand a fost Voiculescu presedinte.
    In general, oamenii mai civilizati sunt ceva mai sensibili la chestii discriminatorii. Si avand in vedere ca noi vrem sa traim in Europa si nu in Congo sau Mongolia, ar trebui sa ne comportam ca atare. Ce argument o sa mai am eu acum cand imi zice careva ca suntem o natie de ciorditori, cand presedintele tarii smangleste telefoane.

      (Citează)

  3. este normal ca UE sa afle de acest incident de la partidele politice din romania nu din presa internationala

      (Citează)

  4. o intrebare logica si de bun simt , unde in lumea civilizata ati vazut voi presedinte care se duce la cumparaturi intr-un hypermarket ???
    aloo…acolo sunt oameni care fac asta pentru el

      (Citează)

  5. Personal nicaieri dar poate exista cazuri… oricum cred ca si la noi exista legi foarte stricte privind lucrurile astea dar probabil ca acum avea voie sa mearga el la cumparaturi ca era suspendat, dar l-am vazut de pasti in Carrefour(cred) cand inca era presedinte … il dadea la tv cum isi lua el apa minera, acum avea si un bax de bere si poate so simtit jignit ca vede lumea ca e adevarat ca le cam bea.

    sunt de acord ca la noi de multe ori ziaristii “sar calul” dar el ca om in toata firea ar fi trebuit sa nu reactioneze asa, de foarte multe ori se filmeaza prin spitale si oamenii aceia pe langa insistenta ziaristilor mai au si o problema mult mai importanta(cea de sanatate) si totusi nu am vazut pe nimeni care sa reactioneze asa.

      (Citează)

  6. Pe de alta parte, Zoso are dreptate cand spune ca si comportamentul jurnalistei este inacceptabil, sa te duci la presedintele Romaniei si sa te uiti ce pune in plasa de cumparaturi, sa-l intrebi “cam multe cumparaturi, pt cat timp?” si din astea. Ziaristii s-au obisnuit ei ca Basescu sa fie mai deschis, mai “din popor”, mai cu barfe si chestii de viata de zi cu zi, probabil din vina lui, dar o limita trebuie sa exista si presedintele e cel care o decide.

      (Citează)

  7. zoso nu se pune ca el e un fanatic a lui base ;)

      (Citează)

  8. Am si eu cateva intrebari:
    1. Unde era SPP-ul?
    2. De cand interceptarea unei convorbiri personale a presedintelui (chiar si supendat) nu e delict de stat?
    3. Ce specialisti au sters telefonul ? :D
    4. De ce oamenii de presa nu au boicotat Protv-ul si Pro-fm, cand un jurnalist , Andrei Gheorghe facea ascultatorii prosti sau lovea invitatii? Unde era Vulturul plesuv atunci, il ajuta pe Tinu sa stranga averi de peste 7 mil de Euro?
    5. Unde era SPP-ul?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus