un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Eu cu cine votez?

18 May 2007  ·

Uncategorized  ·

15 comentarii

Mâine trec stradă şi votez. Încă nu sunt convins ce să votez… poate aveţi voi argumente mai bune într-un sens sau altul.

Motive pt care aş vota DA, pentru demitere:

– pt că Băsescu o tot zice pe aia cu “grupurile de interese” şi “oligarhii”, dar nu face nimic concret: Patriciu a scăpat de anchete, ba chiar îi dă statul bani, pt că a fost interceptat ilegal de SRI, Năstase parcă a scăpat de urmărirea penală, etc, etc.
– nici Băsescu nu e uşa de biserică, că prea mult lua masa la Golden Blitz şi toate alea cu parcările, asfaltul, flotă, asta recent cu terenurile şi Căşuneanu, etc.
– până acum a vorbit mult dar nu văd ce a făcut, şi îmi aduce aminte asta de perioada cât a fost primar şi n-a făcut nimic decât să se certe pe eutanasierea câinilor. Atunci zicea că “nu are consiliu tot de la PD şi îl blochează în decizii, daţi-mi consiliu”. I s-a dat, tot n-a făcut nimic.
– mi se pare că se poartă prea populist şi prea puţin ca un preşedinte. Vreau un preşedinte care să poată sta la acelaşi nivel cu ceilalţi ai Europei, nu unul care bea la restaurante şi apoi conduce băut, care se concentrează pe făcut scandal, pe făcut mişto, pe discursuri aiurea, etc. Da, e distractiv, pare de gaşcă, de-al nostru, dar tb să pară preşedinte. Reprezintă România în lume, dar nu vreau să o reprezinte atât de fidel şi real.

Motive pt care aş putea vota NU, împotriva demiterii:

– n-am răbdare iarăşi să văd campanii electorale şi prea multe emisiuni politice la televizor.
– simt ca oricine ar fi preşedinte, viaţa mea va fi decisă mult mai mult de acţiunile mele şi ale altora din jur, nu de către Palatul Cotroceni sau Victoria.
– dacă se fac iar alegeri prezidenţiale, nu am cu cine vota: Geoana e şters, fără personalitate, pare o cârpă. PNL-ul nu are candidat, PC-ul îl are pe Voiculescu care deşi a fost un mare securist, s-a îmbogăţit acum, tot nu vrea să tacă şi să stea în banca lui, Vadim e cam dus cu plută, Becali nu e în stare să-şi conducă echipa de fotbal, darămite ţara. Nu e nimeni, decât Băsescu. Mă întreb după ce se retrage, peste 7-8 ani, de unde vor apărea nişte candidaţi mai capabili.
– merită o şansă şi o merita până la capăt. Bine, rău, cum o fi fost până acum, l-a ales lumea, să vedem la sfârşitul mandatului ce-a făcut, nu la jumătatea lui.

Ce să fac?

    15 comentarii

  1. Voteaza DA!!!!
    Basescu minte cu nerusinare!!!

      (Citează)

  2. Trebuie sa votezi dupa cum iti dicteaza ratiunea. Evident, Basescu nu e presedintele pe care-l merita Romania si e evident ca nu e usa de biserica. Dar, a fost ales de popor. Bun, rau, nu conteaza, a fost ales de acelasi popor care acum il sustine in proportie de aproximativ 70%. Si mi se pare absurd ca un parlament, care, la fel ca si Basescu, trebuie sa reprezinte vointa poporului sa-l suspende. De aceea, eu votez NU. Altii poate au alte motive sa voteze (fie DA, fie NU). Trebuie doar sa te gandesti ce e mai important pentru tine din motivele pe care le-ai expus.

      (Citează)

  3. Si inca ceva: mi se pare penibil ca tabara adversa sa induca in eroare cu atata nesimtire oamenii. Au avut afise cu “Voteaza DA, sustine-l pe Basescu”. Acest lucru e suficient pentru mine sa le dau peste nas (indiferent cat de rau e Basescu) si sa votez NU. Niciodata nu as vota conform unora care vor sa ma insele.

      (Citează)

  4. Eu votez NU.

    Basescu nu a facut nimic? Asta i-o reproseaza PSD-ul (aduceti-va aminte de Nastase care spunea despre coruptie ca este un “zvon care se abate ca o ploaie acida asupra Bucurestiului”) si PNL-ul (recent Tariceanu spunea ca “coruptia este la un nivel simbolic”, iar si mai recent ii da afara pe procurorii care se ocupa de dosare de coruptie).

    De cand a venit Basescu, coruptia exista, iar progrese in lupta impotriva coruptiei sunt pentru prima oara recunoscute de Bruxelles.

    Despre partea cu populismul prefer de o mie de ori un presedinte sincer care spune ce crede decat unul prefacut, cu limbaj de lemn si care spune numai ce-i spun consilierii platiti cu milioane de euro. (Bush care bate toba cu negrii, ii face masaj Angelei Merkel sau ii face cu ochiul Reginei Elisabeta nu este contestat pentru ca este “aiurea” – de fapt sunt lucrurile care il fac mai uman, probabil pentru ca numai in Romania s-a indus obsesia “neeuropenismului” in lipsa altor argumente mai serioase impotriva lui Basescu.)

    Daca Basescu este corupt? Nu stiu, dar imi permit sa ma indoiesc: PSD in 2000-2004 de ce nu a gasit nimic impotriva dusmanului lor de moarte – si in plus, lipsit de imunitate – care i-a si scos de la guvernare?

      (Citează)

  5. nu am vazut motive in ce ai scris ca sa-l votez pe BASESCU, adica oricine ar fi presedinte (si Becali), daca e sa ne luam dupa rationamentul tau ar tb sa-l votez iar si nu ptr ca ar fi facut ceva bun, ci dor ptr ca a fost ales, ori dreptul meu e sa-l dau jos, dupa ce l-am ales daca nu sunt multumita de prestatia lui.

    da, de acord, nu vad in generatia asta cine sa-l inlocuiasca, dar el nu a facut nimic, nada, niente, zero, zilch si poate asa o sa fie un semnal ptr el si cine ar urma ca nu poate sa faca chiar ce vrea. nu l-am votat de prima data, deci nici acum…
    si m-am saturat de discutii politice si nu am chef sa conving pe nimeni cum am tot vazut

      (Citează)

  6. Ai de ales intre
    Basescu – 1 Hot!
    Parlament – 400 de hoti!
    Decat sa ma fure aia 400 mai bine ma fura unul singur.
    Daca ai vazut Nasul ( filmul ) la un moment dat se spune acolo ca razboiul intre familii nu e bun pt nimeni, pt ca toti pierd bani. Asa e acum in Romania. Se cearta intre ei, si pierd bani. Daca pleaca Basescu se termina razboiul si se pun oamenii iar pe facut “afaceri” , daca ramane …well… continua razboiul, si numai gandul ca Oamenii Politici pierd bani ma face sa ma simt mai bine. Maine o sa il votez pt Basescu pe aceste considerente.
    p.s : Nu mi-e rushine cu el in Europa pt ca ma gandesc la americani care il au pe Bush, asa ca Basescu e un caz fericit, se putea mult mai rau.

      (Citează)

  7. mda…basescu si pd-ul sunt cei mai corecti de pe pamant, iar in celelalte partide sunt cei mai corupti oameni de pe pamant…pute…
    hotul striga hotii…

    fata de ultimul parlament (cel ales in 2000), acum sunt 70% parlamentari noi…

    basescu nu a facut decat sa provoace scandaluri…guvernul actual este cel mai bun pe care l-a avut Romania pana acum…chiar un pensionar zicea, la inceputul campaniei pentru referendum, ca il voteaza pe basescu pentru ca li s-au dublat pensiile…dar nu basescu le-a dublat pensia, ci guvernul…

    basescu i-a luat partidul lui Petre Roman, a dezbinat PNL, l-a santajat pe Stolojan (care acum s-a insanatosit brusc), aia cu flota a zis-o estel…

    Ministrul justitiei vrea sa-l demita pe acel procuror pe buna dreptate…o zic toti(mai putin PD-ul, evident)…sunt sute de dosare nefinalizate…in fine.

    noi sa fim sanatosi…ca oricum nu-mi influenteaza mie viata daca mai e sau nu basescu presedinte.

      (Citează)

  8. Sau cel mai bine te duci la Fia GT.

      (Citează)

  9. andrei the new "artist"

    18/05/2007 la 1:02 PM

    Sau si mai bine, mergi si iti anulezi votul ! De ce ? Pentru a fi cetatean cu spirit civic si a arata ca iti pasa de ceea ce se intampal cu tara, dar si pentru a le spune ca nu ii mai suporti, ca nu merita decat o palma peste obrazul prea gros sau un sut in posterior ! Parerea mea ! Andrei… ;)

      (Citează)

  10. macar bush citeste ce ii zic consilieri ;) basescu se apuca de vorbit in plus

      (Citează)

  11. votati DA!

      (Citează)

  12. Popeye, oricum Parlamentul ramane acolo unde este… Basescu nu poate sa-l dizolve, de fapt ai auzit ca dupa ce va fi reconfirmat va incepe discutii cu partidele politice pt a stabili diverse lucruri precum votul uninominal, etc… deci cu Parlamentul asta mergem mai departe.

    Faza cu anulatul buletinului nu mi se pare o idee buna. Asta pt ca nu Basescu se intereseaza cate buletine anulate au fost, si ce-a scris lumea pe ele, si ca e semn de protest si de faptul ca nici o alegere nu este buna… De fapt am impresia ca babuta aia care numara voturile diseara vede un buletin invalid si il pune la o parte si asta e tot, probabil se gandeste “inca un varzau care a pierdut timpul sa vina la vot dar nu a facut-o cum trebuie, si imi pierde si timpul meu la numarat”. Daca vreau sa spun ca nu ii mai suport, o fac pe blog, ajunge la mai multi oameni astfel.

      (Citează)

  13. din pacate marineru o castigat … la asa prezenta ne meritam conducatorii

      (Citează)

  14. poate ca e mai bine ca lucrurile nu s-au schimbat..ar fi venit alti flamanzi la putere..astia sa speram ca sunt mai satui dupa 2 ani..

      (Citează)

  15. Deci, ce ai votat? :) Sper ca nu, pentru ca nu vreau sa o vad iar pe bunica-mea cum se uita non-stop pe Realitatea TV care ar difuza non-stop politica. Parerea ta conteaza! :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus