un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Anglia, episodul 4: Reclame

6 May 2007  ·

Uncategorized  ·

1 comentariu

Am grupat câteva fotografii cu nişte reclame stradale în acest episod. În primul rând, Londra este primul loc în care am văzut reclame stradale la un motor de căutare, fiind vorba despre ask.com. Pe lângă cea fotografiată de mine, mai erau şi alte panouri cu ask.com, dar cu texte diferite, nu doar cu ideea de “free”. Plus o reclamă la IKEA, pe cele două turnuri înalte erau culorile magazinului, şi la baza lor cred că era chiar un magazin IKEA, probabil făcut pe locul unei vechi fabrici sau ceva aşa, şi au păstrat şi turnurile. Se vedeau de la distanţă mare, ştiai imediat unde e IKEA în acea periferie. Intâmplator chiar acum înainte să apăs butonul de postare, am văzut pe TechCrunch un articol despre campania de marketing Ask.
IMG_5549IMG_5550

La televizor rula destul de des reclama la un MMORPG, pe care mi-ar plăcea şi mie să-l joc. Este vorba despre Lord of the Rings Online (site oficial), era o reclamă chiar drăguţă, cu un tip care e la el în cameră, se echipează cu un costum ca în Stăpânul Inelelor, îşi ascute sabia şi o pune în spate, şi când iese din casă, în faţa blocului îl mai aşteptau câteva sute de bărbaţi şi femei îmbrăcaţi şi înarmaţi tot aşa medieval, şi se termină cu “join a community of thousands of players” sau ceva aşa. Oricum, jocul arată bine de tot şi era şi timpul să apară aşa ceva.

Nu în ultimul rând, câteva reclame din Piccadilly Circus, un loc vestit pt reclamele luminoase şi afişajele imense. Erau reclame la Coca-Cola, Samsung, TDK, McDonald’s şi alte firme din acestea prezente peste tot în lume (am senzaţia că numai ele îşi pot permite o reclamă acolo). Am şi un filmuleţ făcut acolo, poate îl pun şi pe ăla cândva. Mă întreb cum o fi Times Square din NY, unde am înţeles că sunt şi mai multe astfel de reclame.
IMG_5631IMG_5629

Ce am remarcat însă în Londra e ca în afară de astfel de panouri publicitare stradale şi de reclamele de pe Piccadilly, nu prea am văzut şi altceva. În nici un caz nu se face ca la noi, cu bannere dintr-o parte în alta a strazii, si nici să acoperi clădiri întregi cu bannere. Acum vreun an era aici o reclamă imensă la Dove care acoperea clădirea Universităţii… cum ar fi fost să merg în Anglia şi Big Ben să fi fost acoperit de o reclamă la şampon. Am înţeles că vor să interzică şi la noi acoperirea clădirilor cu reclame, ar fi foarte bine.

    1 comentariu

  1. Probabil ai vazut lucruri foarte faine. As vrea si eu sa vad reclamele luminoase si afisajele de pe Piccadilly.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus