un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Czone si gramatica

10 Apr 2007  ·

Uncategorized  ·

9 comentarii

Nu greşeam când spuneam că cei care ţin tracker-ul C-Zone au probleme mari cu gramatica limbii romane. Uneori e chiar incredibil cum unii oameni reuşesc să ţină un site, baze de date, optimizare, php, etc… dar articolul hotărât rămâne un mister de nedescifrat. Cum să greşeşti chiar în urare?

Image Hosted by ImageShack.us

Un fiu, doi fii. Când pui şi articolul hotărât -i în capăt, devine fiii, ca şi un copil, doi copii, dar “copiii se jucau”. Am văzut un tată cu doi fii. Am văzut un tată şi fiii săi erau nişte ingineri ciudaţi.

    9 comentarii

  1. da-mi voie sa iti arat o a doua :))
    citez: la toti membri acestui site. same problem:))=)) ce analfabeti

      (Citează)

  2. Necredinciosu'

    10/04/2007 la 12:25 PM

    Nu vad de ce atata zarva pentru o greseala….Who the Fuck cares about ONE “i”. ??? voi si prapaditii aia de la carcotasi care nu au ce face mai bun decat sa exagereze greselele altora. De parca a cazut Cerul!! nu va mai comportati ca niste comunisti…
    iti dai seama….a uitat sa puna un i si un punct. Vai!!! dar cum si-a permis? [nu tzin cu nimeni, nu cunosc “subiectul” ce si cum si cand, nu am nici-o legatura cu cei care au trimis mesajul] Doar ca..exageratzi pentru nimic….asa aiurea. Din partea mea…mai bine nu se mai deranjau sa trimita mesajul ala la toti. lol
    Parca sunteti la clasa I , doamna!doamna! Ionel a uitat sa puna punct. :)) Zii si tu Radule ceva mai serios…mai interesant.de exemplu…cand va urma urmatorul Sezon Samurai Jack pe Cartoon Network :))) LOLOLOL
    ….mda…e altii care nu stie ei ce este aia limba romana…si care…face legi…si sunt multi care vorbesc corect si duc tzara in jos…..

      (Citează)

  3. eu nu ma apuc sa fac capturi pentru ca m`ar durea photoshop`ul sa le tot decupez, dar ideea de baza e ca se greseste la greu. am vrut sa postez si cred ca o voi face cand imi gasesc un pic de timp despre greselile frecvente intalnite pe trackere pentru ca trackerele sunt niste mecca ale internetistilor, sunt adevarate surse de inspiratie si devin repere pentru multi din ei. cele mai frecvente pe care le sesizez eu sunt: v-a merge, ve-ti vedea.

    e valabil si pentru subtitrari.

      (Citează)

  4. necredinciosule, problema nu consta intr-o greseala, ci in atitudinea generalizata. cu subtitrarile e si mai rau, majoritatea sunt jenante

      (Citează)

  5. Necredinciosu'

    11/04/2007 la 12:36 AM

    …da am vazut si eu subtitrari gresite …si sincer le-am dezactivat daca erorile continuau. preferam sa vad filmul fara subtitrare pentru ca inteleg foarte bine. Nu voi misca un deget pentru subtitrarile gresite[desi am SubTitleWorkshop] sau pentru oricare greseala gramaticala.
    [by the way….LOST…superb serial…]

      (Citează)

  6. Necredinciosu: cei care nu pot scrie corect au doar ei de pierdut, si doar ei, si mult. Scrie gresit un CV, si nu se mai uita nimeni pe el. O cerere, un raport, un mail… rade lumea cand vede greseli gramaticale de baza, de genul “v-a merge” sau “vre-o” sau “a-ti fost” sau din astea. E o chestie de baza, se invata in primele clase, ar trebui toata lumea sa stie sa scrie corect. Din pacate, la noi cratima sau i-ul multiplu sunt mistere pt o mare parte din cei tineri. Se numeste analfabetism. Ceilalti rad de respectivul si il considera un prost… nu e mare lucru.

    La subtitrari e si mai amuzant… mai ales ca nu-i obliga nimeni sa le faca. Te oferi sa traduci ceva, dar nu stii sa scrii traducerea. Am vazut si subtitrari bune insa, cu exprimari bine alese si gramatica pusa la punct, dar de obicei dupa 3 corectari facute de diversi.

      (Citează)

  7. Necredinciosu'

    11/04/2007 la 2:37 AM

    …da….trist..intr-adevar. Gandeste-te ca mai rau decat a nu stii sa scrii corect….este o mentalitate bolnava. Imagineaza-ti!! o mentalitate de roman care nu duce decat la dezavantaje…cu toata limba vorbita si scrisa corect. E mult mai rau decat o natiune cat de cat civilizata dar cu multi analfabeti. Mai toti rad de americani…ca sunt asa, ca nu stie sa scrie,lol,o mare parte din ei…etc etc…si daca te intreb cu cate sute de ani sunt inaintea noastra….e? ce zici? Americanii au si oameni f buni pe langa japonezii-francezii..etc…savanti.
    Cand Americanii trimiteau astronauti pe luna si pe orbita…noi[romanii] mergeam pe jos cu carutza, :))LOL
    da, si ce daca avem campii-dealuri, munti, grau-painea cea de toate zilele….si ce? Cand Americanii construiau Zgaraie-Nori noi eram zgaraie-branza si jucam fotbal-tenis-caiac..etc…si ce?
    Nu zic sa fie toti filozofi-dar daca ma duc acum pe strada si incep o conversatie cu cineva despre Univers sau ce inseamna a fi civilizat intr-o societate….o sa inceapa respectiva(-ul) sa rada si sa imi zica, ca Steaua a luat bataie ,ca ce mishto e maneaua aia si ca “Ce ma! n-ai ce face?”
    Nu pomeni de fetele[si baietii] care merg la olimpiade…ca n-are rost. Nesemnificativ….toti este niste retarzi. :)) retarzi cu figuri de mtv si Taraf pentru ca mamica si taticu are banii<-LOL
    Sorry nwradu….dar astia sunt “oamenii”. inchisi la minte si/sau deschisi si plini de GARBAGE!!!ca sa nu zic shit.
    Am vazut profilul tau nwradu,esti un tip de treaba….numai ca putini sunt asa….

      (Citează)

  8. intensitatea analfabetismului in romania creste pe an ce trece dar ce conteaza daca se vorbest-e c-um se poate si nu e nici o problem-a

      (Citează)

  9. laur razi tu razi.. dar analfabetist-i ca a-stia statea (greseala intentionata) pe scena pedoipe decand cu openmind.org.. sau de-cand cu comenzi-le pt servarul de linux.. :)))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus