un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu e un virus!

28 Feb 2007  ·

Uncategorized  ·

6 comentarii

Am cam racit. Am stat in frig in weekend, poate am baut ceva rece. Drept pt care acum am toate simptomele clasice: imi curge nasul, stranut, am voce de pinguin, folosesc intensiv batista (urasc servetelele) si sunt “hot” dar nu in sensul in care mi-as dori.

Cel mai greu insa este sa-i conving pe altii ca nu pot lua raceala de la mine. Ca am stat in frig si felul in care ma maninfest acum este doar o reactie a organismului (sinusuri, cai respiratorii, inima, etc) la niste factori externi care mi-au facut rau. Nu ma simt rau pentru ca am un virus in mine, ca la gripa, ci pt ca astfel reactioneaza organismul atunci cand are probleme.

    6 comentarii

  1. Hai lasa…ca nu convingi pe nimeni:P. Stiu ca te-ai pricopsit cu gripa ucigasa…aia aviara…si acu te dai “brad verde”. Eu le-as recomanda colegilor tai…sa te bage in carantina.

      (Citează)

  2. Nu fratica , s-a dat la fund ca sa nu ne faca cinste de ziua lui .

    Nu-i bai, nu ne grabim , te sarbatorim cand vrei tu :D .

    PS: hai ca merge un medical ;;)

      (Citează)

  3. Haha… cea mai tare fază pe care am auzit-o în ultimul timp :P

    Informaţii generale: viruşii sunt pretutindeni şi oricând. Atât în organism cât şi în mediul extern. În mod normal, organismul are un sistem imunitar capabil să îi contracareze, dar anumite situaţii (frig, vârstă, boli asociate, etc), slăbesc aceste metode de apărare.

    În cocluzie: eşti bolnav în asemenea hal de nu mai gândeşti coerent :P

      (Citează)

  4. Pai se slabesc aceste metode de aparare, dar acum nu e cazul. Asa cum te doare in gat dupa ce bei rece, sau stomacul daca mananci prea multa inghetata, sau ti se inroseste un ochi daca stai in curent, asa si acum, de la frig, e o reactie la acest lucru, nu la prezenta unui virus.

    Virusii nu sunt prezenti peste tot, oricand. In organism capeti imunitate la ei, asta insemnand ca anumite celule ii distrug atunci cand intra. Daca nu-i distrug, faci gripa, Ebola, aviara, SIDA, functie de ce virus a intrat. Nu se reactiveaza virusii pt ca ai stat in frig sau ai mancat inghetata… nu merge asa.

      (Citează)

  5. asta e ca diferenta intre flu si cold?

      (Citează)

  6. Nu prea e diferenta. De ex pe Wikipedia scrie ca si Common Cold e cauzata de virusi. Flu se traduce la noi prin gripa, pe cand cold prin raceala.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus