un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cati bani ies din jocuri?

13 Feb 2007  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Am gasit o lista interesanta cu 100 cele mai bine vandute jocuri video in America de Nord. De majoritatea titlurilor nu am auzit, dar si pentru ca sunt destinate unor platforme precum DS sau consolelor Xbox 360 sau PlayStation si nu am treaba cu astea. Totusi… ies o gramada de bani.

Prey si F.E.A.R. desi au vandut cam 200.000 de copii fiecare, au scos cam 12 milioane de dolari venituri. Tetris, pe DS, 10 milioane, si mai sunt o gramada de alte jocuri gen Mario si alte jump’n’run-uri care au o grafica de zici ca au aparut acum 10 ani, cu multe milioane de dolari venit. Star Wars: Empire at War, o strategie draguta in care poti construi orice de la soldatei la Star Destroyere, a vandut 420.000 de copii si a avut 18 milioane venit. Rainbow Six: Vegas, 28 de milioane, si nu e in primii 50. FIFA Soccer 2007 a facut 34 de milioane de dolari, la asa bani ce sa ne mai miram ca prefera sa scoata o prostie in loc sa aduca ceva inovativ in el. In general toate jocurile de sport au adus cam 50 de milioane celor care le-au facut. Final Fantasy 12, 65 de milioane, Oblivion, 80 de milioane. NFS Carbon 74, Call of Duty 3, 90 de milioane. Gears of War, cel mai bun joc al anului pe Xbox360, a adus 110 milioane de dolari, cu doar 1,8 milioane de copii vandute in America de Nord (daca socotim in toata lumea, se dubleaza cifrele probabil). Pe primul loc, Madden NFL 07, cu 300 de milioane. Nu stiu cat costa dezvoltarea unui joc, si costurile de publicitate si ce mai apar, dar cred ca isi scot banii cu profituri foarte bune. Si ganditi-va cat ar face daca nu ar fi piraterie.
—-

In alta ordine de idei, abia astept sa joc Supreme Commander, un joc de strategie real-time. E recomandat sa-l joci pe Vista, ca sa fii avantajat de DirectX 10, si cica include suport si pentru al doilea monitor in dualview. 3 factiuni, grafica incredibila, de la cei care acum multi ani au rupt pe toata lumea cu Total Anihilation, cerinte pe masura. Dar nu prea am timp.

    4 comentarii

  1. si eu astept cu nerabdare jocul, am si postat despre asta, dar premizele nu sunt imbucuratoare. omul si-a luat jos demo`ul de 1Gb si mi-a spus ca nu e cine stie ce de capul lui. o sa-l iau si eu sa vad.

      (Citează)

  2. A aparut pe trackere de ieri, 6,1 GB. N-am apucat inca sa-l vad ca sunt destul de ocupat, dar o sa scriu despre el cand joc un pic. Din pacate la strategii tb sa joci mai mult ca sa-ti dai seama daca e bun sau nu (in afara cazului cand din start are vreo interfata idioata sau ceva asa, si mai rau te enervezi).

      (Citează)

  3. l-am jucat si eu pe vista da nu e mare lucru de capu lui. any news on C&C 3?

      (Citează)

  4. e o adevarata industrie partea asta de jocuri, se scot bani din orice!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus