un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am votat la Roblogfest

24 Feb 2007  ·

Uncategorized  ·

11 comentarii

Am votat si eu azi niste bloguri preferate la Roblogfest 2007. Votarea se incheie pe 1 martie, asa ca grabiti-va daca nu ati votat inca.

La categoriile la care eram nominalizat, m-am votat pe mine, evident. Singura exceptie este la “Cel mai informativ blog“, unde am votat cu Zoso pt ca e cam singurul blog din care aflu in mod constant chestii noi. In rest, intrucat citesc zilnic stiri din toate sursele posibile, si site-urile mari gen Digg si Reddit, rar vad ceva pe vreun alt blog, de care sa nu fi auzit deja direct de la surse. Din pacate la toate categoriile sunt foarte multe bloguri si desi planuiam macar sa le vad rapid pe toate, nu am reusit.

Am reusit totusi la doua categorii. “Cel mai bun blog colectiv“, deoarece nu citeam nici unul si am fost curios sa vad ce gasesc. Am descoperit multe bloguri bune. Am votat cu BookBlog pt ca mi-a placut ideea, si e binevenita intr-o societate in care se citesc tot mai putine carti. Alte bloguri colective pe care m-am gandit sa le votez au fost Capsula Timpului, si Pazea, un blog despre ce localuri sau servicii sunt nasoale si trebuie evitate. Doua proiecte foarte bune. Am descoperit cu mare placere si o serie de bloguri oarecum asemanatoare, de ex Now and Then in care sunt puse alaturat fotografii din Bucuresti-ul de altadata, si cel de acum, Bukresh Blog, cu lucruri noi despre Bucuresti, Mituri Urbane, La Trecut, in care am recunoscut si eu niste chestii pe care le tin minte de dinainte de Revolutie. Tower Spotting, cam bizarel, blog cu fotografii cu turnuri. Business Ideas, cu idei de afaceri care ar merge in Romania. Intrati pe ele, e garantat ca macar unele va vor placea. Ca o observatie, am gasit multe bloguri care nu erau colective, asa ca mergea facuta o filtrare mai buna a lor inainte de a le accepta in lista finala de nominalizari.

Tot din curiozitate am zis sa intru la toate blogurile de la categoria “Cel mai bun design de blog“. Nu se compara nici unul cu design-uri precum cele de care ziceam aici. Multe bloguri din cele nominalizate nici macar nu aveau nimic schimbat, erau cu theme-ul default. Multe alte bloguri cu fundal negru si text alb de te dor ochii, sau text intunecat de abia il vezi. Alegeri nefericite la culori, unele parca sunt curcubeul aromelor Skittles. Mi-au placut kindablog, Adinel.eu si netics, mai ales netics pt ca a schimbat de multe ori aspectul si mi-a placut mereu cum arata, desi cel curent e cel mai minimalist dintre toate parca. Fredo and Pidjin, un site cu niste benzi desenate, pare patruns rau de web2.0, efecte de mirror fiind prezente si in titlu, si in butoanele de navigare, lipseste doar un cerculet din ala in care sa fie scris “All new!” un pic oblic. Dar e relaxant pt ochi, si amuzant.

Asa, si in rest ce-am mai votat? Cel mai bun tanar blogger: Ideile Filipului, desi si Weed are un blog bun, dar pe primul il citesc de mai multa vreme, cel mai de cultura blog: Bookaholics, cel mai bun blog de divertisment: n-am avut ce vota, cel mai de tehnologie: Google Operating Systems, cel mai bun blog de media: n-am votat pt ca nu stiam blogurile. Cel mai bun blog foto: Marius Muscalu. Personalitatea cea mai asteptata sa isi faca blog: Corneliu Vadim Tudor, ar fi tare de tot.

Ca 4 sugestii pt editia viitoare, as propune doua etape de voting, sa ramana vreo 10 bloguri la fiecare categorie dupa un tur preliminar si din alea sa se aleaga apoi castigatorul. O categorie “cel mai bun blog de calatorie“, pt ca sunt multi care calatoresc des prin strainatate si posteaza impresii si fotografii din diverse locuri, si un “cel mai bun blog al unei vedete“, in locul personalitatii asteptate sa-si faca blog, care nu prea are rost. Si o filtrare mai buna a nominalizatilor, un concurs facut fara graba si pe indelete asa. Pe 2 martie cica aflam castigatorii.

    11 comentarii

  1. :”>. nu mi-a venit sa cred cand am citit. :))

      (Citează)

  2. Bafta!

      (Citează)

  3. ma enerveaza iarna asta, e prea nasol. imi place in schimb blogul tau. urasc baia dimineta, cacat cine a invitat treaba asta. te astept pe la mine, http://bloguluotrava.blogspot.com/
    poate facem schimb de linkuri.

      (Citează)

  4. Ariel Constantinof [aka We3d]

    24/02/2007 la 2:00 PM

    Filip, nici mie nu mi-a venit sa cred… Dar sunt dezamagit, nu mi s-a indeplinit un vis… nu m-am ales cu un link din spre “lumea nweadu”…

    Cum stie lumea cine-i weed? :D

    si acum off-topic: Daca tot zici ca am un blog bun – linkexchange?

    Oricum, sper sa te cunosc la fest ;)

      (Citează)

  5. Am vrut sa pun link si spre tine, din moment ce am pus la toti. Dar am dat un search pe net dupa ariel we3d ca sa aflu adresa si m-a dus spre ala de la nimic.org, pe care chiar e nimic… As fi corectat-o cand merge. Voi pune un link si prin sidebar.

      (Citează)

  6. bookaholicii multumesc si ei frumos

      (Citează)

  7. Mai am alte 7 adrese de mail, IP-uri am o gramada, si pot sa sterg cookie-ul bagat de RBF ca sa votez din nou. Problema e ca pe toate mailurile apare numele meu la semnatura. Oare observa cineva? :D

      (Citează)

  8. Ariel Constantinof [aka We3d]

    25/02/2007 la 5:37 AM

    asta e cea mai mica problema – mailul :)

      (Citează)

  9. Dude, te citea astazi una in Carrefour Constanta cu o religiozitate…:)))

      (Citează)

  10. Foarte bine, sper ca a si pus blogul ca default home page la ce calculatoare a avut acces pe acolo :P

      (Citează)

  11. vinde niste telefoane prin fatza la Benvenuti, si din ce am vazut eu, citeste zilnic:) Ma gandeam chiar sa ma duc sa imi fac reclama la ea=))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus