un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tab Effect in FF

12 Jan 2007  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Am vazut pe Digg si pe Reddit ca e populara extensia asta, Tab Effect, disponibila aici. Face ca la trecerea de la un tab la altul sa bage un efect in browser. Ca si cum ecranul ar fi un cub, tabul curent este faţa dinspre utilizator, tabul la care se trece este faţa laterala dreapta sau stanga si cubul se roteste ca sa o arate.

E ok, e dragut, arata bine, arata SF, dar ce rost are? Pe langa o mica intarziere la schimbarea tab-ului, efectul ala de rotire imi face ochii sa alerge cumva dupa tab, de zici ca-mi trece toata viata prin fata ochilor, si 5 schimbari mai tarziu, deja ma dor. Efecte din asta de “Star Trek” si alte interfete futuriste parca nu isi au locul atunci cand te intereseaza doar sa lucrezi rapid, sa iti apara instant informatia si sa nu astepti sa se termine de rulat efectul cand probabil oricum astepti prea mult din cauza calculatoarelor incete si a memoriei insuficiente. Incercati si voi sa vedeti daca va place, merge si daca e Tab Mix Plus instalat.

Din acelasi motiv nu inteleg noul Flip 3D din Vista, si sper ca meniul de alt+tab se poate face ca in XP, rapid si eficient (mai ales combinat si cu alt+shift+tab). Ca veni vorba de Vista, urmatorul feature al meniului de Start de acolo ma face sa-mi doresc schimbarea cat mai repede (pacat ca nu merg unele programe bine, de ex Firefox, Nero, etc). Pe scurt Vista are o caseta de search in Start Menu in care poti scrie de ex “amp” si iti apare sa lansezi Winamp sau orice alte programe care contin “amp”, “mou” ca sa-ti apara optiunea de Mouse Settings din Control Panel, sau asa cum zice autorul acelui post, “veg” ca sa lansezi Rainbow 6: Vegas. Mereu mi-a placut sa folosesc tastatura cat mai mult, inclusiv comenzile de tip DOS, si chestia asta din Vista mi se pare super.

    1 comentariu

  1. Imi aduce aminte de desktopu’ XGL de sub Linux.
    Extensia e doar asa, de eye-candy; bineinteles – instalat, vazut, aratat si dezinstalat

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus