un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Skype incorporeaza detector de minciuni

15 Dec 2006  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

De departe cea mai tare stire auzita de multa vreme: utilizatorii Skype vor putea cumpara un add-on, numit KishKish Lie Detector, facut de firma BATM, si care, asa cum ii zice si numele, detecteaza minciunile. Se bazeaza pe analiza vocala a celui cu care vorbiti pe Skype, analizeaza nivelul de stres, vocea, alea, si spune daca persoana cealalta minte sau nu in acel moment. Ca in filmele alea cu spioni, care detecteaza din caldura corpului, sau din dilatatie pupilelor, daca cineva minte sau nu, doar ca asta o face din voce. Se pot si inregistra conversatiile pt a le trece dupa un timp prin acest addon. Via BBC News.

Acu, ce sa zic… treaba e interesanta, dar scary. Pt ca multi folosesc Skype si ar fi nasol sa nu poti minti deloc. Si in plus, Skype se poate interconecta cu telefonia clasica, poti apela prin Skype pe altcineva pe o retea de telefonie fixa sau mobila, etc. Dintr-o data numarul persoanelor carora le-ar putea trece vocea prin Skype creste imens. Inchipuiti-va pt firme ce avantaj ar fi acest modul, sa-ti dai seama daca partenerul de afaceri te minte sau nu cand spune cat te costa o comanda sau de ce intarzie, sau sa-ti suni prin Skype angajatii, pe telefonul lor fix, si sa-i intrebi chestii importante. E riscanta treaba, si poate duce la multe probleme.

  4 comentarii

 1. Ariel Constantinof [aka We3d]

  15/12/2006 la 12:32 PM

  Aualeo, cat a putut sa evolueze si tehnologia asta… maine-poimaine o sa-ti fie frica sa stai la tine in casa ca nu stii cine-cum te filmeaza…

    (Citează)

 2. Eh, vorba unui prieten, la ce microfoane proaste are lumea, si ce legaturi la net, e bine daca te auzi pe Skype… totusi in strainatate poate fi ceva real.

    (Citează)

 3. Ariel Constantinof [aka We3d]

  15/12/2006 la 2:10 PM

  Adevarat… dar totusi, pana apare la noi, eu vreau sa vad ca merge (asa… in general).

    (Citează)

 4. hehe, maro treaba :))

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus