un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O fi ceva si de UE asta?

28 Dec 2006  ·

Uncategorized  ·

2 comentarii

Ma intreb daca o sa se simta cumva intrarea asta in UE, in afara de discursurile si sampania de pe 1 ianuarie. Pt ca am un sentiment ca nu. De ce zic asta? Pt ca avem niste legi bune si acum, si nu le aplica nimeni. De ex, cum ziceam si intr-un post mai jos, nu mai ai voie sa cresti animale de curte la oras. Bun, si cine verifica asta? Cine controleaza, cine da amenzi? Sau arata la stiri ca multe fabrici de paine vor disparea, pt ca au nevoie de echipamente moderne, autorizatii, norme, ISO… similar si alte firme din diverse domenii de activitate. Si cine le va controla? Nu tot un roman, ca si pana acum? Cand i se va oferi o spaga micuta, mai conteaza ca atunci vom fi membri UE?

Singurul motiv pt care eu astept sa ne integram e ca sa putem trece liberi in celelalte tari. Dar cum nu se vor scoate controalele vamale, si nici nu intram prea curand in spatiul Schengen, ca sa trecem cu 100 la ora prin vama fara sa oprim, tot cam aia va fi, pt ca nici acum nu avem nevoie de vize. In loc sa arat pasaportul, o sa arat buletinul. Mare chestie. O alta chestie buna va fi lipsa taxelor vamale, dar sa vedem ce ieftiniri vor aduce acestea.

Faptul ca vor mai creste salariile, nu cred. Creste ala minim, dar cati lucreaza pe minim? N-au de unde sa dea firmele, mai multi bani. Preturile probabil vor mai creste. Avem de cheltuit din fondurile europene, timp de 3 ani de zile, cate 9 milioane de euro pe zi, o suma imensa. Ce poti face in fiecare zi cu 9 milioane de euro?

Ne baga astia o gramada de legi bune, de standarde si regulamente, dar cine sa le aplice? Ca doar aveam si noi legi pana acum, dar inutile, pt ca nu are cine sa le aplice. Si bun, nu le vom aplica, tarile celelalte se vor supara pe noi… care va fi rezultatul? Ne vor mai reduce niste fonduri, mai interzic intrarea la ei in tara, etc… pai ce-i pasa de astea politistului care ia spaga la radar? Inspectorului care primeste un kil de carne ca sa nu iti confiste porcul din oras? Babei care nu curata strada dupa cainele ei? Muncitorului care fura la asfalt si se strica drumul dupa prima iarna? UE mi se pare ceva foarte departe si fara nici o influenta asupra vietii de zi cu zi, nu vine Barroso la usa ta sa te certe ca nu esti bun european, ci se cearta la nivel politic, guvernamental, se baga niste sanctiuni… dar ce-i pasa omului de rand, care oricum traieste cu ideea “lasa ca politicienii fura o gramada, mai conteaza ca incalc si eu legea un pic?”

De la 1 ianuarie vom putea inregistra si domenii .eu, ca toti cetatenii Uniunii Europene. Sunt curios sa vad primul blog pe un astfel de domeniu, al cui va fi. Stirea de pe Antena 3 ne atentioneaza ca daca il inregistram prea devreme, va fi sters, ci doar dupa 12 noaptea in ziua aderarii e posibil, dar de fapt ora 1 noaptea la noi, pt ca aderam la ora 12 noaptea luata dupa ceasul de la Bruxelles. De parca de Revelion, la 1 noaptea, ar inregistra cineva domenii .eu si exista riscul sa nu fim aderati atunci.

    2 comentarii

  1. Foarte buna aceasta sinteza a viitorului Romaniei dupa aderare! Acolo la chestia cu furatul…nu numai muncitorul fura…ci firma, conducerea firmei, patronatul (in principal) cu complicitatea autoritatilor statului (care iau si ei o bucata din “ciolan”). Intr-adevar…noi avem destule legi, cu aplicatul stam mai prost. Stiam ca exista deja legea care pedepseste pe stapanii de animale care nu curata dupa ele…dar sunt convins ca ati vazut o groaza de “resturi fecale” pe strada. Stiam iarasi ca exista legea care sa sanctioneze fumatul in locurile publice…dar hai sa fim seriosi…nu am vazut-o pusa in aplicare decat poate in sediile marilor firme…sau poate in diverse restaurante “cu eticheta”…in rest…nu exista club sau bar in Romania in care sa nu tai fumul cu cutitul. Eu de cand ma stiu…in orice bar si club in care am intrat…dupa ce ieseam de acolo…miroseam ca dracu a fum (ca la şatra de tigani), nu mai zic cat inspiram inauntru. Exista legea care sa pedepseasca devastarea domeniului si avutului public, banci in parcuri, felinare, scaune in metrouri, mazgaleli pe ziduri, vitrine, geamuri, monumente, mizerie in parcuri, gradini, popasuri turistice si asa mai departe…si cu toate aceste legi…nu esti scutit de asemenea privelisti. Citeam intr-un ziar ca suntem una dintre cele mai renumite tari (din Europa) de tranzit pentru droguri. Cu astea intram in UE…si cand suntem asemanati cu tari din lumea a treia…nu ne pica bine. De…astia suntem…ar trebui sa acceptam ceea ce suntem…si nu sa acceptam ci sa incercam sa ne imbunatatim. Fiecare dintre noi trebuie sa participe la acest proces de tindere spre normal…spre civilizatie…spre respectarea legilor, normelor si principiilor.

      (Citează)

  2. Pe Romania o asteapta vremuri grele si daca nu vom stii sa pretuim fiecare sansa care ni se va acorda o sa induram multe de la noua viata europeana

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus