un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Day Break e tare

16 Nov 2006  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Serialul despre care spuneam ca va inlocui Lost, pana in februarie, e foarte interesant. Day Break a inceput ieri in America, primele 2 episoade sunt deja pe trackere. E cu un politist negru, genul “tough motherfucker”, care se trezeste intr-o dimineata, langa femeia lui, isi bea cafeaua, se duce sa ia ziarul… si e arestat pt uciderea unui procuror. Habar nu are despre ce e vorba, dar arma crimei este gasita la el in casa, cu amprentele lui pe ea. Gagica-sa, care i-ar fi oferit un alibi pt noaptea crimei, nu mai e de gasit. Din inchisoare il rapesc unii care il duc la “ala rau”, care ii arata cum tocmai ii omorase gagica si ca daca nu vrea ca si sora-sa sa aiba aceeasi soarta, sa se recunoasca vinovat de uciderea procurorului si sa ia vina asupra lui.

Il injecteaza cu un sedativ, dar in loc sa se trezeasca a doua zi in inchisoare, se trezeste iar in pat cu gagica-sa, si ziua se repeta. Incearca sa schimbe lucrurile, sa arunce arma incriminatoare ca sa nu mai fie arestat, dar nu-i iese, fuge, evadeaza, gagica-sa tot e omorata, el e prins de politie, seara se incheie la fel, cu ala rau amenintandu-l, si ziua iar se repeta. Pare a fi o conspiratie mare, unii politisti par implicati, exista multe mistere si necunoscute.

Cele doua episoade pilot fac serialul sa para interesant si bine realizat, actorii sunt ok, intriga e buna. Fara bazaconii, fara lacrimogene, fara scene inutile. Actiune, masini, arme, etc. Fiecare episod (vor fi vreo 12 doar cred) va arata cum incearca asta sa descopere misterul, sa nu fie arestat, sa nu moara lume, etc. Faptul ca serialul are un numar finit de episoade e bine, poate asa se termina filmul si nu ramanem cu impresia ca o tot lungesc producatorii ca sa mai scoata un ban, cum face Lost acum. Pare un film de actiune bun, impartit in episoade, si il recomand tuturor. E “nwradu certified” :P

    4 comentarii

  1. L-am luat de dimineata, citisem despre el de acum o luna. Azi n-am timp sa ma uit la el, probabil maine oi vedea 1 episod. Lumea spune ca seamana prea mult cu Ziua Cartitei si un serial pe nume Tru Calling. Are doar 12 episoade, cat sa umple golul lasat de porcaria de Lost.
    O sa vedem daca e “Reikon Certified” care e peste “NwRadu Certified” :)

      (Citează)

  2. E mai degraba spre ziua cartitei decat spre tru calling, ca aia vedea oameni morti si repeta doar ziua in care au murit astia.

      (Citează)

  3. Ma intreb daca, tot luand aceeasi zi de la capat, nu risca sa cada in monotonie (pana la urma il vad ca o mini-serie, ca nu poate merge la infinit asa). E interesant numele episoadelor (“What If…”) – asta imi aduce aminte de o telenovela braziliana, in care telespectatorii horatau finalul fiecarui episod; aici s-au gandit scenaristii, si pentru noi ramane sa vedem ce iese :))
    Astept urmatoarele episoade.

      (Citează)

  4. Super tare serialul! Am vazut primele 2 episoade. Luati-l e f. misto…conceput…realizat…te prinde. Intr-adevar seamana f. bine cu Groundhog Day (Ziua Cartitei)…insa spre deosebire de ala…personajul care retraieste aceeasi zi este influentat de ce i se intampla in respectiva zi…adica daca e impuscat, daca se taie, daca se zgarie…urmatoarea data cand se trezeste are toate ranile respective. Doar ceilalti din jurul lui nu patesc nimic…intr-o zi mor…la repetarea respectivei zile sunt in viata…ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus