un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Diverse #5

14 Sep 2006  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

M-am inscris pe Statistics.ro pt analiza traficului pe site. E un serviciu nou lansat si am aflat de el de pe blogul lui Zoso. Incerc sa vad daca este mai bun decat StatCounter.com. Vreau sa vad informatii despre cum au ajuns aici vizitatorii si eventual ce au cautat pe net, plus date de genul rezolutie, browser, etc. StatCounter, desi excelent, iti arata aceste date doar despre ultimii 100, Google Analytics e prea axat pe marketing si promovare, Trafic.ro e inutil. Daca Statistics.ro face acealasi lucru ca si StatCounter, va fi marfa. Deocamdata are o mare reclama in centrul paginii contului meu, si interfata un pic cam groaie, sa vedem in timp cand se aduna statistici cum e. Voi reveni la subiectul asta candva…
——
Cica cea mai buna demonstratie a validitatii teoriei generale a relativitatii, teoretizata de Einstein acum 80 de ani sau cat, s-a obtinut zilele astea. Au studiat unii timp de 3 ani o pereche de pulsari aflati la mama naibii in cosmos si s-au demonstrat multe din efectele si proprietatile pe care Einstein le prezicea prin teoria lui acum multi ani, inclusiv curbura spatiu-timp in apropierea corpurilor cu masa mare si intarzieri in propagarea undelor si din astea. Aici. Cum o fi sa zici o chestie atat de inteligenta despre univers, planete, viteza luminii, si alte chestii demne de Star Trek, incat aproape 100 de ani mai tarziu abia sa se poate efectua masuratori care sa iti dea dreptate?
——
Cica sunt la moda Laptopurile co-branduite de producatori de supermasini. Avem Acer Ferrari 5000 (evident in rosu si negru), Asus Lamborghini (care vine in galben sau negru), Hummer Laptop (care are o carcasa rezistenta, afisaj si hard-disk rezistente la socuri, tastatura care nu se supara daca versi o cafea pe ea, poti sa-l scapi de la jumatate de metru inaltime si e ok) si Koenigsegg Laptop (a caror masina inca detine recordul pt cea mai rapida masina de serie din lume, Bugatti Veyron nedand inca testul pt Guiness Book). Evident toate laptopurile au ditamai logo-ul de masina pe ele, ca sa te poti da mare, si performante demne de computerul de bord al unui OZN. Linkul de pornire este aici.
——-
De la o vreme nu mai am rabdare nici de jocuri nici de filme. Nu stiu cum s-a intamplat ca zilele astea parca au dat jocurile peste mine. Age of Pirates: Caribbean Tales, ceva cu pirati si corabii (screenshoturi aici, arata bestial), apoi a aparut demo la FIFA 2007 si peste 2 saptamani jocul final, zilele trecute a aparut Broken Sword 4: The Angel of Death si eu sunt fan al seriei de cand aveam 486 acum multi ani, si am tras si Transport Tycoon Deluxe si construiesc trenulete si drumuri (ala vechi de tot, scrie in readme ca e recomandat sa ai minim 7 MB RAM liberi…).
——-
Ce tare e reclama aia la Dodge sau ce-o fi la tv, cu animalutele alea spunand ca nu este “warm and fuzzy”.

    4 comentarii

  1. Marius Muscalu

    14/09/2006 la 4:07 AM

    mi-ar placea si mie un Acer Ferrari :)

      (Citează)

  2. Trec printr-o perioada asemanatoare. De aproape 2 ani nu am mai jucat mare lucru, si nici nu am simtit lipsa. Iar acum cateva zile am dat peste o arhiva cu Transport Tycoon Deluxe si m-a prins. Ii falimentez pe toti pe acolo :) Cauta pe net Open TTD patch pt Transport Tycoon. E tare !

      (Citează)

  3. suna interesant “hummer laptop”…trebuia sa il iau pe ala in loc de cel pe care il am si la care acum ma uit doar la design, pentru ca spre deosebire de cel de la hummer nu are display rezistent la socuri :))…

      (Citează)

  4. DeviL si eu am avut problema asta, am luat Lamborghini si am zis sa cumpar si laptop-ul cu acelasi nume… mai bine luam Hummer si eu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus