un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Update important pentru Blogger

15 Aug 2006  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Se pregateste o imbunatatire serioasa pt platforma Blogger/Blogspot, prima majora de cand a trecut in proprietatea Google. Multa lumea zicea ca este neglijat, probabil si de aceea WordPress e considerat mai tare momentan.

Cele mai mediatizate imbunatatiri ar fi:

  • categorii pentru posturi (labels): multa lume asteapta aceasta functie; se vor putea atasa cuvinte cheie fiecarui post si se vor face automat categorii in functie de ele
  • blogul poate fi public sau accesibil doar unor anumite persoane (se introduce adresa lor de mail si fie vor putea citi blogul cu contul inregistrat pe Blogger pe acea adresa, fie vor primi invitatie sa-ti vada blogul – probabil in genul invitatiilor de a vedea un album la Yahoo Photos)
  • modificarea aspectului blogului se va putea face (si) prin drag and drop cu mouse-ul, probabil in genul formatarii de pe Google Pages.

Detalii mai multe la pagina despre Beta de pe Blogger Help, inclusiv cu imagini Se poate chiar si face un blog nou pe sistemul beta, dar inca are buguri si probleme si elemente de introdus si nu e recomandat.

Alte modificari importante: se schimba sistemul de Publishing, cu ceva dinamic si o baza de date mai buna. Scrii un post nou, baza de date se actualizeaza cu el, s-ar putea sa dispara de tot acel numarator pana la 100% cand este republicat blogul dupa un post nou. Yey! Se vor adauga feed-uri pentru toate comment-urile, dar si pt comment-urile de la un anumit post. Se lauda si cu un Dashboard mai util, plus template-uri noi. Blogger se va integra cu Google Accounts (asta e foarte bine, imi place ca pot accesa cu acelasi user si parola si mailul pe Gmail, si Google Pages, si Reader si Analytics si tot ce mai are Google). Momentan intreaga treaba este Beta (si cum 80% din serviciile Google sunt beta, probabil asa va ramane multa vreme) si unii useri primesc invitatii (apar in Dashboard) sa-si migreze blogul pe noul sistem Beta. Nu sunt sigur daca mai este acelasi acces la Template in noul sistem, nu este explicat clar. Userii care nu au trecut pe Beta nu vor putea posta comentarii pe bloguri Beta.

Din pacate stirea nu zice nimic despre alte functii care mi se par utile, de exemplu un control mai bun al comentariilor postate de cititori, un hosting de imagini ca sa-mi pun macar headerul pe Blogger, si diverse alte facilitati care momentan le facem prin “hack-uri” facute de diversi.

Alte linkuri:
Stirea pe Google Operating System
Tur cu noile facilitati
Pagina de inregistrare a unui blog beta
Blogger Help despre beta

    3 comentarii

  1. Marius Muscalu

    15/08/2006 la 3:27 PM

    mie mi-ar placea sa folosesc serviciul lor cu domeniul meu…

      (Citează)

  2. linkheäd / SF

    16/08/2006 la 3:27 AM

    Oare la update trebe sa updatam templates, adica sa facem toate modificarile de la 0?

      (Citează)

  3. Marius, se poate, ba chiar ai niste chestii in plus. Intra pe Blogger Help si vezi despre hostarea blogului pe o adresa a ta.

    Linkhead, sper ca nu, ca am modificat destul de multe prin template, inclusiv scos niste taguri de-ale lor si inlocuit cu textul meu (de ex profilul e scris “manual” ca sa zic asa).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus