un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sezonul turistic e compromis

12 Jun 2006  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

In fiecare an aud asta. Cum incepe vara si sezonul pe litoral, se zice in toate stirile ca “sezonul este compromis”. Eu m-am saturat de exprimarea asta, dar nici anul asta nu scapam de ea. Se pare ca din cauza ca hotelierii n-au fost lasati sa-si administreze plaja, si au fost concesionate la alte firme care nu se pricep, gata e compromis sezonul. In toate statiunile, sunt gunoaie pe plaja, alge, nu sunt baruri, cosuri de gunoi, salvamari, paza, doctori, nimic. E compromis sezonul. Nimic nou, si nu cred ca mai mira pe cineva sa auda ca autoritatile au fost varza si n-au stiut sa faca nimic. Sa ne mai lase cu stiri de genul asta, ca nu se astepta nimeni sa fie anul asta o a doua Coasta de Azur aici. O prezentare a statiunilor si cum arata ele, aici.

Ce ma enerveaza si mai tare e ca aia cu hotelurile se plang toata ziua cat de prost le merge, dar o camera costa cat una in Paris. Si oricum e mereu full la mare. Si daca nu e, nu conteaza, se cresc preturile, ca decat 10 turisti la pret mediu, mai bine 2 la pret ridicat, tot banii aia ies pe total. Dupa ce ca toata tara e de kkt, nici concediul nu ai unde sa-l faci, pt ca la noi hotelierii se gandesc doar la strainii turisti, romanii probabil ca pot sta si in gazda, ce mare branza… “Am introdus, pentru piata nemteasca, oferta «platesti 7 zile si stai 14» in Romania.” Pai bravo, pt noi propriul litoral nu are de ce sa ne ofere din astea, noi astia mai fraieri sa platim fiecare minut, dar nemtii sa se distreze bine la noi in tara. Si dupa aia auzi ministrii spunand ca romanii nu sunt patrioti si prefera Turcia sau Grecia in loc de propria tara. Macar acolo esti respectat pt banii pe care ii dai.

Culmea e ca avem un litoral foarte bun. Cine crede ca in alte tari si in alte mari e mult mai bine, se inseala. Pe Coasta de Azur, la Nisa si Cannes, plaja e formata din pietre rotunjite mari cat pumnul, nu exista nisip, si sunt si in apa. E un chin sa pasesti pe ele si aluneci mereu pt ca sunt ude. In Insula Capri sunt pietre si mai mari si din alea ascutite, de te intepi in ele si iesi din apa cu rani, ca sa nu mai zic ca e mult mai sarata decat Marea Neagra si e trist cand iti intra in ochi. Chiar si in Monte Carlo e nisipul mai nasol decat la noi, si mult mai mica plaja, iar apa e adanca de la 2 metri de tarm. Avem un litoral chiar marfa, pacat ca aia de au hoteluri si terase si plaje nu vor decat sa scoata cat mai multi bani cu minim de efort si maxim de furt.

Articol edificator in Jurnalul National – Mizerie si scumpiri.

    2 comentarii

  1. Nu sezonul e compromis.. ci turismul in general. Nimeni nu face nimic. De ce? Pai, pe de o parte hotelierilor nu le pasa deoarece, dupa cum ai spus si tu, e full la mare tot sezonul, indiferent de conditii. Pe de alta parte autoritatilor o dau in bara an de an.. Dar oare de ce? Rea vointa.. interese personale? Probabil si astea.. insa motivul principal: incompetenta. Niste oameni incapabili, fara o pregatire speciala se apuca sa faca reguli si strategii si.. iata ce iese: turismul in ruine.

      (Citează)

  2. Nu doar pe litoral sta treaba asa , de fiecare data cand incepe un sezon primul cuvant pe care il auzi este compromis, peste tot , si cand le ia interviu cu 2 luni inainte ei sunt deja pregatiti cu totul pus la punct & other bullshit …. Foarte trist , pacat de tara are un potential enorm …

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus