un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Schimbari in abonamentele RDS

18 Apr 2006  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Circula pe net pliantul acesta in care se vorbeste despre noi abonamente RDS. De cate ori au mai circulat pliante din astea, au fost adevarate, dupa cateva zile sau saptamani aparand si la casieriile RDS si eventual pe site-ul www.rdslink.ro

FiberLink probabil va fi denumirea abonamentelor Cablelink dupa ce se vor trece pe noul sistem fiber-to-the-building bazat pe PPPoE. 10 Mbps banda in cartierul tau probabil inseamna doar in subnetul din care faci parte, nu in intreg cartierul, dimensiunea unui subnet depinzand de multe chestii. Iar in rest, in afara cartierului, viteza este dubla fata de cat este acum pe Cablelink. Pacat ca traficul inclus nu creste deloc, asa ar fi trebuit, odata cu cresterea vitezei. Si acum scrie in subsol ca doar traficul din cartier nu se mai contorizeaza, nu orice trafic facut cu abonatii RDS. Ma rog, contorizarea n-a mers niciodata bine, mai ales in Bucuresti, dar nu se stie niciodata cand o repara :)

O chestie foarte misto e faptul ca introduc si minute incluse cu retelele de telefonie mobila, si chiar este vorba despre 30 de minute, o cifra deloc neglijabila cand e vorba de conversatie gratuita.

    9 comentarii

  1. yey RDS ^;^

      (Citează)

  2. Hmm eu sunt din Oradea si nu mi`au schimbat lamerii din RDS cablul pe FO. Mi se pare nasol de tot dat fiind faptu IP`urilor dinamice. Totusi, lamureste`ma ce va fi cu codatii de pe sv de CS ? Oricum viteza nu va fi 1MBps in Oradea pana`i lume… voi downloada si eu cu 100KB/s fata de 10 cu cat dld acuma :| Trist dar adevarat. Locuiesc in Romania. Se explica de la sine :| Cius!

      (Citează)

  3. mnz | psihopatu' din '96

    19/04/2006 la 11:59 PM

    mdeah cam idiot fttb`u asta. cate probleme o sa aiba huburile&serverele de jocuri sau orice altceva :|

    si faza cu traficu doar in “cartier” e prea de tot :|

      (Citează)

  4. Nici pe mine nu m-au trecut pe fttb desi au pus in blocul din spate si din fata :| O sa incep sa sun la ei, din cate stiu toate echipamentele sunt deja montate aici.

    @intruder: momentat cu codatii e cam nasol, noi oricum ii banam prin metoda clasica de cate ori intra. Dupa ce se va trece totul pe fttb si va fi final sistemul, se va face un script care va bana altfel userii si nu vor mai reintra pe servere.

    @mnz: hubul de Cablelink Buc e pe fttb dar avand uptime continuu nu e problema asa mare cu schimbatul IP-ului. Servere de jocuri pe fttb nu cred ca tine cineva. Traficul “pe cartier” e bizar, nu? cum zicea cineva pe Linkmania, de unde stii daca cineva e in cartier sau nu? Ar trebuie sa-ti bagi share si sa-i vezi la Network Neighborhood pe ceilalti, dar sa fim seriosi…

      (Citează)

  5. mnz | psihopatu' din '96

    20/04/2006 la 12:51 AM

    ma refeream la cei care intra pe huburi si servere de jocuri (Vezi problemele care sunt deja pe linkmania cu cta)

    p.s. sunt SlimR in caz ca ma mai tii minte :P

      (Citează)

  6. Mi se pare aiurea ca ‘oferta’ asta nu va fi valabia in toate orasele unde exista RDS. De exemplu Lugojul si mai spunea cineva pe Linkmania de BaiaMare, si multe alte orase nu sunt pe lista aceea….deci vom plati aceeasi bani, dar vom primi mai putin. Sa mai spun ca nu este normal? Neah…..se intelege de la sine!

    Ar mai fi o solutie: sa creasca vitezele pe extern si pentru cei cu modem. Haideti ca nu am cerut mult, nu am fost nesimtit sa mai amintesc si de alea 30 de minute pe mobil sau de traficul ‘cu cartierul’ :P
    Dar ce sa-i faci….traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, ca bine zice Mircea Badea!

      (Citează)

  7. Ai dreptate seba18…eu am spus ca si in Baia Mare suntem ca si voi in Lugoj!
    M-am hotarat sa scriu un mail la astia si sa vad ce raspuns imi dau ‘maestrii’ de la RDS!
    Uitati raspunsul : “Fiber Link este un nou serviciu RCS & RDS, similar Cable Link si care este disponibil momentan doar in orasele mentionate pe pliant. Acest serviciu se bazeaza pe o infrastructura de tip FTTB (fibra optica pina la intrarea in cladire) care va fi dezvoltata in Baia Mare la o data ulterioara anuntata public la momentul oportun.
    Multumindu-va pentru interes, va anuntam ca luna mai va aduce si abonatilor Cable Link din Baia Mare schimbari ale conditiilor tehnico-finaciare pentru serviciile contractate.”

    Apoi vedem noi seba ce noutati vom avea!Singurul lucru bun pe care il vom ‘avea’ este Ip-ul fix!

      (Citează)

  8. Eu in locul vostru n-as spera la prea multe pt FiberLink in acele orase. Probabil ca trebuie trasa multa fibra si pe distanta mare, si abia dupa aceea incep sa puna la fiecare bloc. Eu stau langa o casierie RDS si sunt 5 echipe mereu aici, si tot in decurs de cateva luni au mai montat cate un fir, cate un echipament. Avanseaza greu, si probabil ca incep si ei cu zonele aglomerate.

      (Citează)

  9. 10Mbps sună bine, să-mi trag și eu :-)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus