un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole bune de citit astăzi – 25 decembrie 2016

25 Dec 2016  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Dar mai dimineață, că apoi e cu masă de Crăciun și rude și cadouri, da?

Dacă tot s-a nimerit singurul articol din această zi festivă, vă urez tuturor Crăciun fericit, sărbători minunate, relaxante și liniștire. Să fiți înconjurați de cei iubiți, de mâncare bună și băutură fină, plus o tonă (nu glumesc, chiar o tonă) de cadouri!

Uitați câteva subiecte bune de discutat în jurul mesei:

11 sfaturi despre cum să fii un oaspete plăcut de Crăciun. Par lucruri de bun simț, de genul că dacă vezi că gazda tocmai s-a așezat un pic, nu-i cere tocmai atunci să-ți aducă ceva.

Cum au apărut și dispărut codurile din jocuri. Cineva a scris un întreg tratat despre asta, cu tot cu istorie și interviuri pe subiectul cheat codes. IDDQD anyone?

Trump vrea să angajeze lucrători străini pentru podgoria sa. Mă întreb dacă sunt sau nu mexicani.

Curcan pus la saramură de Nigella. Și apoi citiți 52 de feluri pentru Crăciun.

A nins în Sahara. Ocazie bună ca să ascultați melodia pe același subiect de la Anggun.

Povestea fotografului Associated Press care a fost prezent la uciderea ambasadorului rus în Turcia. “This is what I was thinking: ‘I’m here. Even if I get hit and injured, or killed, I’m a journalist. I have to do my work. I could run away without making any photos … But I wouldn’t have a proper answer if people later ask me: ‘Why didn’t you take pictures?'”

10 copii tratați de doctorul Burnei. Omul acesta va rămâne în istoria ca un soi de torționar protejat de un sistem prost-gândit. Nu era doar genul de doctor care cerea șpagă multă, ci îi și mințea pe părinții copiiilor că aceștia au nevoie de operații mult mai complexe decât era cazul, pe care apoi le executa prost și-i mințea din nou că totul este bine. Iar un sistem prost i-a permis să facă asta ani de zile, cu complicitatea celor din jur.

Tesla X are un mod de sărbători. Face show de lumini și mișcă ușile de zici că-i Transformer.

Un far fotografiat în diverse condiții meteo.

RATB anulează licitația de cumpărare a mai multor autobuze turistice. Culmea, este singura lor linie profitabilă. Recomand inclusiv bucureștenilor să facă o plimbare, că se vede altfel orașul de la etajul autobuzului.

O casă frumoasă din Miami.

    7 comentarii

  1. Au anulat licitatia RATB pentru ca e un proiect marca Elena Udrea, imi amintesc când i-au dat drumul ca trebuia sa te ferești de firele telecom de pe Calea Victoriei.

    Astept de la Ratb si Metrorex introducerea cardului unic de transport sa spunem ca am intrat si noi in secolul XXI.

      (Citează)

  2. Mihnea Beldescu

    25/12/2016 la 10:47 AM

    Am citit acu cateva zile articolul despre Burnei. Mi s-a parut probabil cea mai impresionanta poveste pe care am citit-o de la povestea Puiul din clasa (2-3?) incoace, eu care de obicei fac glume dubioase in orice conditii si n-am nicio treaba. Nu prea am mai mancat in ziua aia…

      (Citează)

  3. Craciun fericit, Radu, cu sufletul curat si luminat!

      (Citează)

  4. Este socant si siderant cum parintii pot tolera ca un doctor sa le nenoroceasca copilul. Nu il face bine, mergi la alt doctor, nu insisti cu acelasi idiot. Cand motanii mei au o problema merg la veterinar. Daca se rezolva, merg si data viitoare, daca nu, caut si gasesc doctor mai competent. Si am trecut prin cativa, care si-au atins limitele competentei.

    Si acum il tine minte pe cretinul de Papatulica de la dispensar, care pentru stomatita aftoasa mi-a dat mediu de cultura pentru bacteria respectiva. Iar pentru un abces supra-infectat perforatie pe el, ca sa fie sigur ca dau in stare septica. Crezi ca am mai mers la el? Nu, Ulmeanu de la Grigore Alexandrescu sa traiasca, ca din multe m-a scos.

    Acum ar trebui sa fie mult mai usor de identificat si dat pe fata astfel de gunoaie. Si mai simplu, cu facebook si bloguri. Tabel simplu: pacientul, boala tratata, doctorul, rezultat. In caz de deces, boala reala de care trebuia tratat.

      (Citează)

    • Doctorul Papatulica, care a spus despre frati-miu ca e distrofic, anemic si nici dintii n-o sa-i creasca, si el era cat se poate de OK… [asta era prin sfarsitul anilor 70, inceputul anilor 80]

        (Citează)

    • Eu am fost dupa jumatatea anilor ’80… Dupa ce a disparut Papatulica a urmat d-na doctor care insista ca am geardia sau alti viermi intestinali pe baza culorii ochilor. Din fericire ai mei au avut ceva mai multa minte si nu m-au chinuit cu tratamente si teste pentru ceva ce nu putea exista.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus